Директорът на Районно управление Южен централен регион“ на Български пощи“

...
Директорът на Районно управление Южен централен регион“ на Български пощи“
Коментари Харесай

Пощенска марка с лика на Паисий Хилендарски валидираха в Асе...

Директорът на Районно ръководство „ Южен централен район “ на „ Български пощи “ Диана Ранчева пусна в приложимост издание на тематика „ 300 години от рождението на Паисий Хилендарски “. Официалната гала по валидирането се състоя през днешния ден в районна библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград. В нея взеха присъединяване доктор Христо Грудев – кмет на община Асеновград, ръководителят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев, шефът на Исторически Музей Иван Дуков и шефът на Градската библиотека Милена Марковска.



Д-р Грудев показа пред присъстващите: „ Чест е за община Асеновград да валидираме марка с лика на Паисий Хилендарски в нашата библиотека, която също носи името на му. Тази година се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 260 години от написването на История Славянобългарска и 60 години от канонизирането на Отец Паисий.



На територията на нашата община Паисий Хилендарски се тачи доста. Имаме две учебни заведения и едно читалище, носещи неговото име. Има легенда, която споделя, че Паисий Хилендарски е приключил житейския си път тук в Асеновград. Дали е по този начин историците ще се изкажат с времето. Има някаква символика в това, че Паисий Хилендарски приключва житейския си път тук и тук стартира пътя по света с марката с лика на Отец Паисий. Смятам, че Асеновград заслужава валидирането на тази марка да стартира точно от тук. “

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР