Директорът на пловдивското училище „Св. Климент Охридски“, в което 17-годишна

...
Директорът на пловдивското училище „Св. Климент Охридски“, в което 17-годишна
Коментари Харесай

Шумно дъвчене на дъвка в час е причината за намушването с нож в Пловдив

Директорът на пловдивското учебно заведение „ Св. Климент Охридски “, в което 17-годишна ученичка намушка друга с нож, описа детайлности за случая.

Здравко Димитров изясни, че момичето, което е било намушкано с нож е дъвчело шумно дъвка и това подразнило съученичката и. „ Започва вербален спор сред двете. Учителката им прави забележка. Конфликтът и обидите не престават и в междучасието. Затова педагогическият консултант е разговарял с тях. По-късно абсурдът ескалира във физическа разпра. Това се случва в шестия час след часа по физическо “, описа Здравко Димитров пред БТВ.

„ Разделят ги. По-агресивното момиче не взе участие в часовете по физическо поради заболяване. Казва, че и е неприятно и отива в кухненския бокс, където моли да и дадат нож, с цел да си обели ябълка. С този нож намушква другото момиче в гърба “, добави шефът.

Пострадалото момиче е в болница, без заплаха за живота.

Директорът извикал незабавно полиция и екип на Спешна помощ, а по-късно уведомил и Регионално ръководство на образованието-Пловдив. С девойките ще работят педагогичен инспектори и психолози.

„ В рамките на 5 минути след случая от учебното управление са извикали всички, които са станали очевидци на случая, в това число и родителите “, стана ясно от думите на Здравков.

Сега нападателката ще премине на независима форма на образование.

За случая е била известена прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане. Проведени са беседи с родителите и децата с психолози, показват от полицията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР