Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов е постъпил правилно с

...
Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов е постъпил правилно с
Коментари Харесай

Здравният министър: Директорът на "Пирогов" постъпи правилно с уволненията

Директорът на "Пирогов " проф. Асен Балтов е постъпил вярно с уволнението на цялостен екип от незабавно поделение поради умрял пациент.

Това сподели здравният министър професор Николай Петров Николай Петров е министър на опазването на здравето. Роден e на 29 август... към профила. "Преди да постъпи по този начин, разговаряхме по телефона и му споделих, че аз също бих направил по този начин, правил съм го и като шеф на болница ", добави здравният министър пред Българска национална телевизия. Той акцентира, че би трябвало да има човечност, колегиалност и схващане, само че също по този начин би трябвало да се съблюдават и разпоредбите.

Проф. Петров разяснява Медицинския одит, осъществен в четири огромни лечебни заведения по негово разпореждане - в УМБАЛ "Александровска “, УМБАЛСМ "Пирогов “, УМБАЛ "Св. Иван Рилски “ и ЦСМП – София. При него бяха открити нарушавания в две от тях. Той поздрави екипа на Александровска болница, като означи, че лекарите там са свършили професионално работата си при въпросния случай, довел до гибелта на 74-годишния Спас Добрев.

Извършената инспекция демонстрира сериозен проблем със закъснение на незабавните екипи на ЦСМП. Констатацията е, че закъсненията се дължат на неналичието на фрагменти в системата. Установено бе, че Спас Добрев не е регистриран в болничната осведомителна система на „ Пирогов”. Там липсват документирани данни за осъществен обзор, не са извършени клинико-лабораторни проучвания за доказване или отменяне на работната диагноза на ЦСМП. Насочен е устно към друго лечебно заведение.

От Министерство на здравеопазването оповестяват, че за всички открити нарушавания ще бъдат формирани административно-наказателни производства. В инспекцията е записано, че колата за спешна помощ, осъществила превоза на пациента, е била оборудвана с цялата нужна инсталация според условията на Медицински стандарт "Спешна медицина “.

Проведените диагностично-лечебни действия на пациента при незабавната му хоспитализация в Университетска болница „ Александровска “, са в цялостен размер и подхождат на положението на пациента. Въпреки осъществените реанимационни дейности, в 20:25 ч. настава летален излаз.

След подадена от брачната половинка на Добрев молба за освобождение от аутопсия, не може по безапелационен метод да бъде избрана главната причина за гибелта, споделят от Министерство на здравеопазването.

Съпругата на умрелия на 16 септември Спас Добрев изпрати отворено писмо до министър Петров, с което в детайли го срещна с събитията към случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР