Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на

...
Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на
Коментари Харесай

Виден експерт: И през 2022 г. в САЩ ще трябва да носим маски

Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати (NIAID) Антъни Фаучи съобщи в неделя, че през 2022 година на американците може да се наложи да носят маски за лице заради ковид а, само че означи, че Съединени американски щати могат да доближат " забележителна степен на нормалност " до края на тази година.

" Ще имаме забележителна степен на нормалност отвън ужасната тежест, която всички ние преживяхме през последната година, " предвижда пред Си Ен Ен Антъни Фаучи.
 Рязък спад на новозаразените с ковид по света от януари
Рязък спад на новозаразените с ковид по света от януари

Най-ниско равнище на новозаразените от четири месеца

Епидемиологът означи, че маските към този момент, когато броят на новите инфекции " намалее и по-голямата част от популацията e имунизирана ".

Антъни Фаучи също отхвърли да посочи по кое време популацията може да се, защото това може да бъде повлияно от доста фактори, които никой не може да планува сигурно.

Според университета " Джон Хопкинс ", който пресмята въз основа на информация от интернационалните организации, федерални и локални управляващи, от началото на пандемията в Съединени американски щати са регистрирани над 28 милиона случая на коронавирусна зараза , 497 670 души са умряли. Страната се подрежда преди всичко в света и по двата индикатора.
 СЗО: 10% спад на умрелите и 16% на новите случаи на ковид по света
СЗО: 10% спад на умрелите и 16% на новите случаи на ковид по света

2,7 милиона случая и 81 000 умряли

Повече от 80% от американците избират да носят маски на препълнени и непознати места и общо единствено 5% от жителите на Съединени американски щати отхвърлят да носят персонални защитни средства във всяка обстановка. От средата на предходната 2020 година няколко щати подредиха на всички поданици да носят маски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР