Директорът на Националния икономически съвет към Белия дом Гари Кон

...
Директорът на Националния икономически съвет към Белия дом Гари Кон
Коментари Харесай

Гари Кон напуска поста си на главен икономически съветник в Белия дом


Директорът на Националния стопански съвет към Белия дом Гари Кон е подал оставката си. Според източници на в. "Ню Йорк Таймс" повода е несъгласието на Кон с плануваното от Вашингтон въвеждане на цени върху вноса на стомана и алуминий.

В изказване, оповестено в същото издание Тръмп разяснява: "Гари е моят основен стопански консултант и свърши прелестна работа в изпълняването на нашите цели, помагайки за въвеждането на историческите съкращения на налозите и промени и разцвета на американската стопанска система. Той е необичаен гений и аз му благодаря за неговата отдадена работа към американския народ."

Оттеглянето на Кон е следващият удар по администрацията на "Тръмп", която се наложи да одобри значително оставки от изборите насам. Последната от тях даже беше подадена преди по-малко от седмица - от шефа на връзките на Белия дом - Хоуп Хикс.

Но напускането на Кон, някогашен основен действен шеф на „ Голдман Сакс “, може би е най-важното до момента. То идва откакто международните пазари се сринаха поради решението на Тръмп да наложи мита за импорт на комерсиалните си съдружници - решение, което вложителите се притесняват, че може да провокира интернационална комерсиална война.

Както БГНЕС напомня, предходната седмица американският държавен глава разгласи, че възнамерява да вкара въпросните ограничавания. Според тях всички страни, внасящи стомана или алуминий в Съединени американски щати ще заплащат надлежно 25% и 10% мито. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР