Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн заяви, че вероятността да бъдат

...
Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн заяви, че вероятността да бъдат
Коментари Харесай

НАСА: Растат шансовете за откриване на следи от живот на Марс

Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн съобщи, че вероятността да бъдат открити следи от живот на Марс пораства, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира негово изявление по време на видеоконферетна връзка, проведена от Марсианското сдружение.

Брайдънстайн напомни, че към този момент не са открити свидетелства за съществуването на живот на Марс. Но вероятността за това се усилва.

"Колкото повече изследваме Червената планета, толкоз повече се убеждаваме, че там има или в предишното е имало детайли за съществуването на живот ", означи ръководителят на американското галактическо ведомство.

Той напомни, че са били открити свидетелства за съществуването на течна вода под повърхността на Марс. Освен това учените стигнаха до извода, че на тази пранета има молекули от органични субстанции.

Брайдънстайн изрази убеденост, че проучванията благодарение на приборите, инсталирани върху апарата "Пърсивиърънс " ще разрешат да бъдат събрани повече сведения за Марс. Те ще дадат своя принос и за подготовката на пилотиран полет до Червената планета.

По думите на Брайдънстайн, в този момент основната цел е да бъде изпратен човек на Марс. Според него това ще стане най-лесно и бързо посредством потреблението на Луната.

Там елементарно могат да бъдат отработени технологиите, които по-късно да бъдат приложени на Марс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР