Директорът на МВР-Враца старши комисар Цветко Нинов разпореди проверка след

...
Директорът на МВР-Враца старши комисар Цветко Нинов разпореди проверка след
Коментари Харесай

Бит ли е младеж в Козлодуй? МВР проверява случая -

Директорът на МВР-Враца старши комисар Цветко Нинов разпореди инспекция след репортаж на бТВ, в който млад мъж твърди, че върху него е упражнено полицейско принуждение от чиновници на районното ръководство.

Случаят е от 6 август, когато в хода на профилирана интервенция на територията на Козлодуй 22-годишният е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Съставен му е акт за възпрепятстване на органите на реда и му е формирано произвеждане. Случаят е докладван в Районна прокуратура в Козлодуй.

От описа на 22-годишния Любослав Коцев излиза наяве, че на 5 против 6 август бил в центъра на града. Попаднал на група служители на реда, които за половин час ревизират документа му за идентичност четири пъти. След последното поискване го прибрали в патрулката с белезници, а преди да го отведат в полицейското ръководство, го водят за медицински обзор.

" И на медицинския обзор имах високо кръвно и пулс и изпод написа " Да не бъде арестуван и да бъде съветван ", което не се случи. Бях обичай, унижаван и ми диктуваха какво да пиша, да подписвам, да говоря… че не искам юрист, не искам да звъня на който и да е, макар че от самото начало желаех да звъня на майка ми, с цел да я уведомя къде съм. Казаха ми, че това не е допустимо ", споделя младият мъж в репортажа.

Любослав е арестуван за възпрепятстване на полицейска инспекция и надменно държание.

" Не знам по какъв начин съм попречил инспекция, откакто съм предал документи за идентичност няколко пъти и инспекцията се е извършила ", декларира той и отхвърля да е посягал на служителите на реда и да ги е нагрубявал. 

От описа му се схваща, че същата вечер пил бира, само че не е бил пийнал. Той твърди, че в ареста не е тестван за алкохол и опиати, макар че е настоял за това. Осем часа по-късно излязъл оттова с голям брой синини.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР