Директорът на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Марияна Симеонова остава

...
Директорът на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Марияна Симеонова остава
Коментари Харесай

Директорът на Агенцията по трансплантация остава на поста си

Директорът на Изпълнителната организация по трансплантация доктор Марияна Симеонова остава на поста. Здравният министър Кирил Ананиев не е приел оставката на Симеонова, а ѝ е упълномощил в незабавен порядък да се заеме с решение на наболелите проблеми в организацията. Това стана ясно през днешния ден, откакто доктор Симеонова се срещна с белодробно заболели, които проведоха втори митинг пред здравното министерство поради проблеми, свързани с осъществяването на белодробни трансплантации в чужбина.

По време на срещата пациентите, нуждаещи се от трансплантации, неколкократно оповестиха, че не имат вяра на здравното министерство, само че имат вяра на доктор Марияна Симеонова. Междувременно стана ясно, че тя остава отпред на Изпълнителната организация по трансплантация от думите на заместител здравния министър Жени Начева.

„ Разбирането ни е, че не би трябвало да се заобикалят проблемите, а би трябвало да се откри тяхното решение. Възложено е на доктор Симеонова да приготви идея и насоки за бъдещо развиване на организацията, като адресира най-спешните проблеми “, уточни Начева, представена от "Дарик ".

От своя страна доктор Симеонова осведоми, че процедурите по подписване на контракти с европейски клиники за осъществяване на трансплантации са обновени:

„ Един месец беше срокът да се получат отговори от клиники, които биха желали да се включат. Получихме от две клиники подобен отговор и надлежно в този момент сме на последната стъпка да се подпише договорът сред клиниката от България и клиниката от Германия, с цел да може на база на това съглашение да се одобряват и български пациенти. Предполагам, че до месец ще е реалност това, тъй като към този момент сме разговаряли с сътрудниците от Германия, имах среща и с представител на клиниката и това ще реши казусът на хората, които сега чакат и са в нашия лист от началото на 2018 година “

В края на срещата пациентите дадоха нов заем на доверие на здравните управляващи за разрешаване на проблемите до края на идващия месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР