Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова отказа

...
Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова отказа
Коментари Харесай

Директорката на агенцията по лекарствата отказа да се яви в парламента, задължиха я

Директорът на Изпълнителната организация по медикаментите проф. Асена Стоименова отхвърли да отиде на чуване в Народното събрание, поискано от групата на „БСП за България“ във връзка със спрените 62 медикамента за хипертоници, само че депутатите я задължиха да го направи.

В края на предходната седмица беше взето решение лекаарствата да бъдат изтеглени, тъй като съдържат канцероген. Това сложи в заплаха живота на близо 160 хиляди души и смути левицата.

От левицата през днешния ден желаеха Стоименова да бъде изслушана в Народното събрание с претекста, че не е дала задоволително пояснения, а ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пое ангажимент да се свърже с нея. Малко по-късно обаче стана ясно, че директорката е отказала с претекста, че има авансово поети задължения и посъветвала народните представители да открият цялата информация по случая на уеб страницата на организацията.

Те обаче я задължиха да го направи, базирайки се на член 113 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, според който Народното събрание или определените от него комисии могат да правят чувания по въпроси, засягащи държавни или публични ползи. „ За “ предлагането й гласоподаваха 166 депутати единомислещо.

„ Това е неприемливо отношение. Веднага да пристигна в Народното събрание!“, сподели ръководителят Караянчева след гласуването.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР