Директорът на ФСБ Александър Бортников е докладвал на президента Владимир

...
Директорът на ФСБ Александър Бортников е докладвал на президента Владимир
Коментари Харесай

Федералната служба за безопасност е задържала 11 души за терористичната атака в Москва

Директорът на ФСБ Александър Бортников е докладвал на президента Владимир Путин за задържането на 11 души. Сред арестуваните има четирима терористи, които са били " директно забъркани " в терористичната офанзива в Crocus City Hall, оповестява Кремъл. Според него работата продължава „ за идентифициране въз основата на съучастниците в тази ситуация с терористичните офанзиви “.

„ В резултат на дейностите на специфичните служби и правоохранителните органи бяха арестувани 11 души, в това число 4 терористи, които са взели участие директно в терористичната офанзива в Crocus City Hall “, споделиха от ведомството. Разузнавателните служби не престават да работят за идентифициране на съучастниците на терористите, взели участие в терористичната офанзива в Crocus City Hall. „ След осъществяване на терористичната офанзива нарушителите са имали желание да пресекат руско-украинската граница и са имали съответни контакти от украинска страна “, споделиха от разследващата работа. „ Разследването на терористичната офанзива продължава “, допълват от Държавно стопанско предприятие.  Сутринта в региона на Брянск са били арестувани двама обвинени в осъществяването на терористична офанзива, заяви депутатът от Държавната дума Александър Хинштейн. В колата на хипотетичните нарушители са открити оръжия и паспорти на жители на Таджикистан. Терористичната офанзива в Крокус Сити Хол беше осъществена през вчерашния ден, 22 март. Там група незнайни стреляха с автомати, след което в постройката е избухнал пожар. По данни на Следствения комитет починалите са над 60 души. Министерството на изключителните обстановки заяви за 107 жертви. Министерството на здравеопазването на Московска област разгласява лист на починалите.

Министерството на външните работи на Таджикистан назова подправена информацията, че жители на Таджикистан са забъркани в терористичната офанзива в Crocus City Hall край Москва. Ведомството акцентира, че не е получило удостоверение на съответните данни от съветска страна. Министерството на външните работи също по този начин означи, че „ разпространяването на непроверена и ненадеждна информация може да навреди на жителите на Таджикистан “ в чужбина. „ Подчертаваме, че таджикската страна не е получила удостоверение от съветските управляващи за циркулиращата сега подправена информация за присъединяване на таджикски жители. В тази връзка ви молим да разчитате на формалната информация, публикувана от съветските държавни организации “, се споделя в прессъобщението на министерството, оповестено в Telegram.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР