Директорът на ФБР Кристофър Рей каза във вторник, че никога

...
Директорът на ФБР Кристофър Рей каза във вторник, че никога
Коментари Харесай

Директорът на ФБР предупреждава сенаторите, че вижда „мигащи светлини навсякъде“ за заплахи срещу САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей сподели във вторник, че в никакъв случай не е виждал миг през дългата си десетилетия кариера, когато толкоз доста закани против Съединени американски щати са били толкоз високи, колкото са в този момент, предупреждавайки сенаторите, че вижда „ мигащи светлини на всички места “.

По време на чуване пред правосъдната комисия на Сената, почитан републикански член на комисията, Линдзи Греъм от Южна Каролина, попита Рей дали е видял „ мигащи червени светлини “ – имайки поради предупредителните знаци, които Съединени американски щати са пропуснали преди офанзивата от 11 септември.

„ Виждам мигащи светлини на всички места, където се обърна “, сподели Wray.

Рей сподели още, че бюрото работи „ непрекъснато “, с цел да „ разпознава и пречи “ на евентуални офанзиви от лица, въодушевени от офанзивите на Хамас на 7 октомври.

„ Като се има поради непрекъснатият барабанен темп на апели за офанзиви от задгранични терористични организации от 7 октомври, ние работим непрекъснато, с цел да идентифицираме и пресечем евентуални офанзиви от тези, въодушевени от ужасяващите терористични офанзиви на Хамас в Израел “, сподели Рей във встъпителните си бележки пред комитет.

Понастоящем няма информация, която да демонстрира, че Хамас „ има желанието или способността да организира интервенции в Съединени американски щати “, каза Wray в документално изказване, настрана от встъпителните си бележки, „ макар че не можем и не отхвърляме тази опция “.

Рей сподели в това изказване, че ФБР е „ изключително загрижено за опцията последователите на Хамас да вземат участие в принуждение от името на групата “ и опасността от „ терористична организация, която може да употребява офанзивите в Израел като инструмент за активизиране на своите почитатели към Светът. "

Wray също предизвести във встъпителните си бележки за увеличението на закононарушенията от ненавист, в това число „ тревожната наклонност “ на увеличени антисемитски закани през месеците след 7 октомври. Коментарите му повтарят предходни предизвестия за закани към Съединените щати. Той направи сходни забележки към други комисии на Конгреса.

В допълнение Рей популяризира работата на ФБР, в това число че ФБР „ прекъсна над 40% повече кибероперации и арестува над 60% повече киберпрестъпници спрямо миналата година “ и че „ през последните две години иззехме задоволително фентанил, с цел да убие 270 милиона души - това е повече от 80% от всички американци.

Директорът на ФБР упорства сенаторите да преупълномощят раздел 702 от Закона за наблюдаване на задграничното разузнаване, който би трябвало да изтече в края на тази година. Законът разрешава на държавното управление на Съединени американски щати да получава разследваща информация посредством ориентиране към неамериканци в чужбина, които употребяват основани в Съединени американски щати информационни услуги.

Wray сподели: „ 702 е ключът към способността ни да открием непозната терористична организация в чужбина, която насочва действен сътрудник тук да извърши офанзива в нашия личен двор. “

„ Какво ще кажем на фамилията, чиито грижи за обичан човек бяха саботирани, когато една болница беше изключена от мрежата от задграничен съперник и ФБР не съумя да спре хакерската атака “, сподели Рей.

Рей продължи, че позволяването на закона да изтече или да го промени по какъвто и да е метод, който „ подкопава “ неговата успеваемост, „ би било сходно на полагане на тухли за възобновяване на друга стена отпреди 11 септември [при събиране на разследваща информация]. Какво би могъл някой да каже на фамилиите на жертвите, в случай че имаше друга офанзива, която бихме могли да предотвратим, в случай че не бяхме дали способността да използваме дейно инструмент, който съдилищата поредно са смятали за парламентарен? “

Тази история и заглавието са обновени, с цел да отразят спомагателни развития.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР