Директор на училище в Китай бе уволнен, след като стана

...
Директор на училище в Китай бе уволнен, след като стана
Коментари Харесай

Уволниха директор на училище, копаел тайно криптовалути в школото

Директор на учебно заведение в Китай бе уволнен, откакто стана ясно, че скрито копаел криптовалути, употребявайки електричеството в учебното заведение.

Учителите в учебното заведение в провинция Хънан се усъмнили, че има нещо неправилно поради виещия звук, който не спирал денонощно, оповестява Блиц.

Това довело до откриването на машините, които след това станало ясно, че копаели етериум.

Машините на шефа били навъртяли сметка за елетричество в размер на 14 700 юана (2 100 долара).

На шефа Лей Хуа преди този момент било докладвано за повишеното ползване на електричество, само че той декларирал, че това се дължи на климатиците и на отоплителните тела.

Бившият към този момент шеф бил конфигурирал общо осем машини в компютърната зала на учебното заведение сред лятото на 2017 и лятото на 2018 година

Директорът в началото похарчил 10 000 юана за една машина, която желал да употребява у дома. След като видял обаче какви са сметките за електричество, решил да реалокира машината в учебно заведение.

Заместник-директорът също се включил към схемата и купил девета машина за себе си през януари, която също била конфигурирана в учебното заведение.

Вследствие на това компютърната мрежа на учебното заведение се претоварвала и това пречело на образователния развой.

Директорът бил уволнен през октомври, а заместник-директорът получил публично предизвестие.

" Шумът и топлината от девет интензивно работещи машини би трябвало да са били доста осезателни, " споделя пред BBC Матю Хики, специалист по киберсигурност в Hacker House.

" За страдание, кражбата на електричество е един от методите, по които хората се пробват да максимизират приходите си. Избягването на тези разноски може фрапантно да увеличи възвръщаемостта от копаенето на критопвалути. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР