Директно си отивам, ако не се справя с Бюджет 2024,

...
Директно си отивам, ако не се справя с Бюджет 2024,
Коментари Харесай

Финансовият министър Асен Василев с оставка в джоба, обяви кога ще я подаде: Директно си отивам!

Директно си отивам, в случай че не се оправя с Бюджет 2024, съобщи пред бТВ финансовият министър Асен Василев.
Той призна, че диалозите с сътрудниците за бюджета са довели до избрани взаимни отстъпки.
„ Ако нямаме салдо 3% тази година и не реализираме салдо 3% следващата година, това значи една главните поръчки на кабинета за еврозоната да бъде провалена. Такова нещо в случай че се случи – аз непосредствено си отивам, само че аз персонално нямам доверие, че ще се случи. Работя доста интензивно, с цел да не се случи “, сподели министърът.
Василев разяснява и премахването на дерогацията за „ Лукойл “, което също докара до напрежение измежду обединенията, подкрепящи кабинета – ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.
„ Основната роля на страната би трябвало да бъде да отстрани монопола на рафинерията „ Лукойл “ на българския пазар “, счита той.
Василев очерта и какво следва. „ Има две цели на дерогацията – да не отиват парите при Путин и да не се усилят цените, по тази причина трябваше да е гладко. Намери се решение за двете цели. На първи януари – оптимално къс период да се ограничи износа за трети страни, и на първи март към този момент да се спре и използването на съветски нефт за вътрешния пазар “, сподели той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР