Дипломатическите резултати ще бъдат оформени от резултатите на бойното поле.

...
Дипломатическите резултати ще бъдат оформени от резултатите на бойното поле.
Коментари Харесай

Валентин Радомирски: Икономическите санкции са истинският фронт, на който се води войната

" Дипломатическите резултати ще бъдат завършени от резултатите на бойното поле.... Войната може да продължи прекомерно дълго, в случай че двете страни не се изтощят дотолкоз, че да доближат сами до компромисното решение за помирение.... Траен мир ще бъде извънредно сложна задача, тъй като ще би трябвало да бъдат въвлечени гаранти по вероятно съглашение ".

Това означи в коментара си пред БНР дипломатът Валентин Радомирски, интернационален анализатор.

Според него има незначителен прогрес в договарянията, само че към този момент не се обрисуват хоризонтите по кое време може да се реализира помирение.

" Заявеното през вчерашния ден от съветските военни ръководители, че е приключил единствено първият стадий от военната интервенция и ще понижат напъните си на фронтовете край Киев и Чернигов, в действителност е предислокация, презапасяване на войските с гориво и възобновяване на персоналния състав, който е потърпевш ", посочи той.

По думите му преформатирането на Украйна, без значение в какъв тип стане то, ще постави началото на " определянето на правилата за този нов международен ред, за който Байдън говорѝ в Полша, и от това ще зависи ориста на целия свят ".

Той акцентира, че това ще бъде извънредно мъчно за постигане и е доста надалеч от настоящия стадий на спора.

" Разпарчетосването на Украйна е най-песимистичният сюжет ", счита Радомирски.

" Икономическите наказания са най-важният фронт, това е същинският фронт, на който се води войната ", изрично уточни дипломатът и посочи, че войната в Украйна се води на три плоскости - идеологическа, икономическа и военна.

" В момента икономическите глобите са извънредно тежки за Русия, само че те са тестване и за всички други страни. Те ще окажат много значително въздействие върху Европейски Съюз и неговата жизненост ", разяснява той.

Международният анализатор предвижда нови бежански талази от Магреба и от Африка поради икономическите рецесии, които са почнали. Той посочи, че това ще бъде тестване за издръжливостта на Европейски Съюз.

Валентин Радомирски акцентира, че от началото на войната са били нарушени две свещени крави - свободата на словото и правото на благосъстоятелност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР