Дипломатът от кариерата Десислава Ангелова Найденова-Господинова ще бъде посланик на

...
Дипломатът от кариерата Десислава Ангелова Найденова-Господинова ще бъде посланик на
Коментари Харесай

Дъщерята на бившия министър на отбраната Ангел Найденов е новият посланик във Виена

Дипломатът от кариерата Десислава Ангелова Найденова-Господинова ще бъде дипломат на България в Австрия. Служебното държавно управление предлага на президента Румен Радев да издаде декрет за назначението, се вижда от системата за правна информация на Министерския съвет.

Бъдещият дипломат е щерка на някогашния министър на защитата в кабинета " Орешарски " Ангел Найденов. Найденов бе деятел и дълготраен народен представител от Българска социалистическа партия, само че след присъединяване си в изпълнителната власт се отдръпна от политиката.

На Найденова - Господинова служебният кабинет разчита да обезпечава поддръжката на Австрия за присъединението на България към Шенген, Еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване. Към 1 януари 2022 година записаните в Австрия български жители са 35 888.
Мандатът на досегашния дипломат във Виена Иван Сираков е изминал и той е освободен на 4 август тази година.

В претекстовете за предлагането към президента се споделя, че ръководителят на дипломатическата задача във Виена би трябвало " да е доста добре осведомен с политическото и икономическото развиване на страната и да има и нужните организационно-професионални качества за вземането на бързи и съответни решения, водещи до всеобхватно реализиране на задачите на българската външна политика в двустранен и многостранен проект ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР