Динозавърът в италианската политика Силвио Берлускони има необичайна идея за

...
Динозавърът в италианската политика Силвио Берлускони има необичайна идея за
Коментари Харесай

83-годишният съюзник на Берлускони, който може да е следващият премиер на Италия

Динозавърът в италианската политика Силвио Берлускони има необикновена концепция за предстоящ министър председател на Италия. Фаворит за ролята е правилният му съдружник, считан за негова " дясна ръка " - Джани Лета.

За да се случи това и 82-годишният Лета (който ще навърши 83 в средата на април) да стане министър председател, е нужна победа на водената от Берлускони дясноцентристка коалиция на парламентарните избори през март.

Съветникът на Берлускони, който до момента постоянно е стоял отвън общественото внимание, е един от двама най-силни претенденти за водач на бъдещото държавно управление, дружно с сегашния ръководител на Европейския парламент - 64-годишния Антонио Таяни, оповестяват пред Bloomberg източници от партията на Берлускони Forza Italia.

 Лета е един от най-близките хора на Берлускони
Източник:

Лета е един от най-близките хора на Берлускони

81-годишният Берлускони вижда по-възрастния Лета като умел договарящ, който може да поддържа комплицираните връзки с съдружния сътрудник на партията му - антиимигрантската Северна лига, водена от Матео Салвини.

44-годишният Салвини има несъгласия с някогашния министър председател по редица значими въпроси - от участието в еврозоната до пенсионната промяна. Според социологическите изследвания точно обединението сред двамата има най-големи шансове да завоюва изборите на 4 март.

Вотът ще е комплициран и евентуално доста оспорван. Ако никоя от участващите на изборите обединения не успее да завоюва нужното болшинство, идващият водач на Италия ще бъде избран посредством договаряния и съглашение сред партиите.

Берлускони и Салвини са се разбрали, че в случай че обединението им завоюва, групировката с повече гласове ще предложи министър председател на президента Серджо Матарела. Държавният глава би трябвало да реши кой претендент да предложи за утвърждение от двете камари на Народното събрание.

 Готова ли е Италия за плоския налог?
Готова ли е Италия за плоския налог?

Бившият министър председател Силвио Берлускони дава обещание смяна в данъчната система


Бивш ефирен водещ и умел посланик

Берлускони назова Лета " Божи подарък за Италия " през 2004 година, определяйки го като " неотклонен служащ, който съставлява цимент на тази коалиция ". По това време някогашният министър председател оглавява съдружно държавно управление, включващо Северната лига и десният Национален алианс. Деликатните задачи на Лета включват секрети договаряния за освобождението на италиански заложници в Ирак.

Бивш редактор на вестници, водещ на излъчвания в телевизионните мрежи на Берлускони и интернационален консултант на Goldman Sachs, Лета работи като началник на кабинета на министър-председателя във всяко от държавните управления на милиардера.

Берлускони несполучливо издига Лета, който е чичо на някогашния министър председател Енрико Лета, за президент на Италия през 2006 година Още в края на предходната седмица в. La Stampa заяви, че името му е измежду любимците за премиерския пост.

Силвио Берлускони съобщи през предходната седмица, че Антонио Таяни ще бъде " чудесно решение " за министър председател, в случай че обединението му завоюва изборите. Самият Берлускони няма право да заема социална служба до 2019 година, защото бе наказан за данъчна машинация през 2013 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР