Динамиката на цените на жилищата в Египет остава нестабилна. Коригираният

...
Динамиката на цените на жилищата в Египет остава нестабилна. Коригираният
Коментари Харесай

Забавяне в темпа на поскъпване на жилищата

Динамиката на цените на жилищата в Египет остава нестабилна. Коригираният по отношение на инфлацията показател на недвижимите парцели се увеличи с 1,57% на годишна база през първото тримесечие на 2022 година, което е внезапно закъснение от растежа от 22,61% през първото тримесечие на 2021 година За първото тримесечие на 2022 година растежът на действителните цени на жилищата в Египет възлиза на 4,62%.

Египетският президент Абдел Фатах ал-Сиси неотдавна отстрани последните ограничавания върху задграничната благосъстоятелност върху земя и недвижими парцели в Египет, с цел да поддържа жилищния пазар. Той също по този начин разреши на държавното управление, най-големият притежател на земя в Египет, да употребява земята си за схеми за публично-частно партньорство.

Тези усъвършенствания, съчетани с фундаментално мощно локално търсене, се чака да подтикват растежа на жилищния пазар през идващите години.

Средната цена на апартамент в Кайро е 830 USD/кв.м. Апартамент от 120 квадратни метра в центъра на града може да бъде закупен за към 124 650 USD и нает за 980 USD на месец. Така доходността ще бъде 9,04% годишно.

Египет сполучливо се оправи с неподходящото влияние на пандемията от ковид. Брутният вътрешен продукт е повишен с 3,6% през 2020 година и още 3,3% през 2021 година Икономиката е повишена приблизително с 4,8% през последните 5 години, защото разнообразни стопански промени сполучливо подтикват бизнес вложенията и частното ползване в страната. Според прогнозите на МВФ тази година египетската стопанска система ще се укрепи с 5,9%.

Индексът на търсене на недвижими парцели Aqarmap разкри закъснение на търсенето на недвижими парцели на египетския пазар през юни 2022 година с 8%. Експертите изясняват това с смяната в обменния курс на египетската лира по отношение на щатския $ и настъпването на Курбан Байрам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР