Димитрис Каменос, един от заместник-председателите на гръцкия парламент и депутат

...
Димитрис Каменос, един от заместник-председателите на гръцкия парламент и депутат
Коментари Харесай

Каменос: Няма да се постигне решение по спора за името на Македония

Димитрис Каменос, един от заместник-председателите на гръцкия парламент и народен представител от партията „ Независими гърци “ (НГ), сподели, че съгласно него няма да бъде реализирано решение по разногласието за името на Македония.
„ Така, както вървят нещата, няма доста благоприятни условия. Няма да има решение. Тези хора не могат да трансформират нещата, които ние считаме за нужни и би трябвало да се създадат като гаранция. [Заев] ни приказва за интернационален контракт, споделя ние няма да си променяме езика, няма да сменяме нищо, няма да променяме конституцията, единствено номерата на колите ще сменят “, сподели Каменос пред телевизия Скай, съобщи БГНЕС.
Депутатът от НГ отправил рецензии против македонския министър председател за това, че „ по време на съществени договаряния си разрешил хумористични изказвания за смяна на гръцката конституция “.
Когато се стопира на гръцко-турските връзки, Каменос прикани Заев да разяснява намерено „ турската провокация “: „ Заев желае да влезе в Европа. Не желае да влезе ли? Нее желае ли от нас разнообразни имена? В коя Европа желае да влезе? Направил ли е някакво изказване за турската провокация? Идва господин Заев и ни споделя, че желае да влезе в Европейския съюз. Границата на неговата страна ще бъде Европейският съюз, ще желае на следващия ден това да бъде поддържано от Гърция и Европейски Съюз ли? “ Каменос упорства Заев да направи обществена изява за дейностите на турски военни кораби в изключителната икономическа зона на Кипър.
Междувременно стана известно, че през вчерашния ден гръцкият външен министър Никос Кодзияс е показал на неофициална среща на кабинета основните моменти от проектодоговора, който ще бъде показан на Скопие.
Кодзияс показал и новите детайли към проектодоговора.
Според гръцкото външно министерство Кодзияс може би щял да пътува до Скопие идната седмица, с цел да показа проектодоговора. Междувременно гръцката страна желае да предотврати приключването на части от документа в обществото, както и избягването дипломатическите съвещания да се трансферират на първите страници в медиите. За тази цел Кодзияс персонално ще съобщи гръцкия план за съглашение на македонския си сътрудник Никола Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР