"ДимитърТалев" отново ще провокира любознателните жители на Благоевград. Втората вълнуваща

...
"ДимитърТалев" отново ще провокира любознателните жители на Благоевград. Втората вълнуваща
Коментари Харесай

Бившият зам.кмет Кирил Пецев разказва: 35 г. от строителното чудо в Благоевград 


"ДимитърТалев " още веднъж ще предизвика любознателните поданици на Благоевград. Втората вълнуваща среща ще е на 8 август от 17:00 часа в Библиоклуба на най-голямата библиотека в Западна България. Гост ще бъде Кирил Пецев - някогашен зам. кмет на града, културен деятел, държавник и публицист.

През месец юни тази година се навършиха 35 години от превръщането на Благоевград в обитаемо място с европейска визия. Това строително знамение се случва за малко повече от година и половина с помощта на доброволния и безплатен труд на над 100 000 служащи от целия тогавашен окръг. Работи се непрекъснато, без почивен ден, ангажирани са млади и остарели, даже възпитаници се включват в еднодневни бригади. Целта е да се посрещне уместно дипломатическият корпус в
страната ни.

И целият този труд трансформира градът архитектурно, построява се напълно нова и модерна визия. Това е краят на едно голямо видоизменение на Благоевград, което стартира през 1962 година и приключва през 1987 година Още забавни обстоятелства за това събитие ще опише приетият занаятчия на описа Кирил Пецев. Той ще ни върне още обратно във времето и ще разкрие за какво се построяват десетки фабрики през 60-те години на предишния век в Благоевград.
И защото писателят ще гостува на библиотеката, няма нищо по-естествено от това да си поговорим и за книги. Гостът ще "разлисти " страниците на най-новата си творба за първи път и особено за читателите на Република България "Димитър Талев ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР