ДимитърДимитров, КАПБ и ЙорданАрабаджиев, СМП – ИлианаБеновска Беновскапита – Радио

...
ДимитърДимитров, КАПБ и ЙорданАрабаджиев, СМП – ИлианаБеновска Беновскапита – Радио
Коментари Харесай

Димитров, КАПБ и Арабаджиев, СМП: Христо Алексиев като мъж и министър с превозвачите да работи!

ДимитърДимитров, КАПБ и ЙорданАрабаджиев, СМП – ИлианаБеновска „ Беновскапита – Радио К2 “, 10.09.2022 г. 

Какво даде обещание министър Алексиев и какво се случи? 

“Служебниятвице и транспортенминистърХристоАлексиев, койтообещакатомъж, чещесесправи с проблемите и Министерство на регионалното развитие министърШишков – щеспасятилиунищожаттранспорта? ” започнаразговораБеновска. Димитров разяснява, че Алексиев е повече вицепремиер, в сравнение с министър на превоза и е трябвалодасепроведесрещазаграниците, защотоситуациятатам е неописуема, нотакавасрещатака и несе е провела. Той акцентира, че са подали сигнал за инфраструктурата и особено за пътя Монтана-Видин. “Не е къснодасеслучатдветемноговажнинеща – опашкитепограницата и дабъдеоблекчентрафикът, както и дабъдатвъведениотстъпкиоттолсистематазапревозвачите, коитопреминаваопределеноколичествокилометри в България. ВиждамежеланиеотстрананаминистърАлексиев. Вчерабешекаченазаобщественообсъжданенаредбатапоотношениенапсихологическатагодност, коятоощеотМосковскинисеобещава, чещебъдемахната и всекиединминистърследнего. Честмуправитована господин Алексиев, нотованямаданирешидватаосновнипроблема. Да не забравяме и обстановката с горивата – метанът е 6,40 лева, а в Германия е 1,40 евро. Имаме доста проблеми. Виждаме предпочитание, надяваме се да има и време за най-малко част от тях. Алексиев сподели за мъжката дума – следва най-малко тези неща да се напънем да свършим и в случай че те не могат, ние постоянно сме на среща ” сподели Димитров.   

Среща със Захари Христов 

“Г-н Арабаджиев, Вие със заместник-министъра Захари Христов имахте неофициална среща ” означи Беновска. Арабаджиев удостовери и показа, че са били с Илиян Филипов, предложили са на Министерство на регионалното развитие да създадат публична среща, на която да се обсъдят предложенията и чакат идната седмица да има развиване. “Трябваше АПИ да изготвят разбор. Доколкото знам е подготвен. Няма време, чакаме по-бързи дейности от страна на районното развиване, тъй като следва публично разискване и се надяваме да бъдат решени с изключение на наредбата за психото, по този начин и тол системата. На границите обстановката е доста тежка, чакаме и Министерство на вътрешните работи и организация “Митници ” да спомогнат за решаването на този проблем ” сподели Арабаджиев. Беновска акцентира, че е сложила въпроси за съответни пътища, както и за тол системите на арх. Шишков и Иво Иванов, само че е учудена от това, което е дал отговор арх. Шишков.   

Арх. Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството, дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на конференция след среща със строителите на интерконектора България-Гърция от 8-и септември 2022 г.  

Илиана Беновска: Г-н Шишков, би трябвало ли да чакаме нови жертви и ПТП-та, в последно време се обръща доста внимание на това, с цел да обърнете внимание да вземем за пример за пътя, за който съм Ви сезирала аз – Мальовица-Самоков? Сезирала съм и шефа на АПИ Иво Иванов? 

И втори въпрос, какво става с превозвачите и техните молби второстепенните пътища да бъдат извадени от ТОЛ листата и да не губят, в този момент не мога да съм точна, само че от 2 до 4 хиляди
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР