Димитър Йовчев се е движел с невисока скорост и причината

...
Димитър Йовчев се е движел с невисока скорост и причината
Коментари Харесай

Адвокатът на джигита, сгазил Ангелинка, с ексклузивни подробности за трагичния инцидент в Първенец, няма да повярвате на думите му

Димитър Йовчев се е движел с невисока скорост и повода за тежкия случай е заледения сектор, а не проявено от него нехайство. Ситуацията е тежка и трагична за фамилията, само че тук насъбраните инцидентни злополучни условия са доста повече, в сравнение с държанието на водача на пътя. Така юристът на Димитър Йовчев - Кирил Николов, разяснява трагичния случай в Първенец, написа Трафик нюз бг.

" Водачът се движи по изсъхнал път, влиза в завоя и вижда движещите се начело пешеходци. Натиска спирачката, с цел да убие още скоростта, само че тъкмо тогава попада върху заледения сектор. Колата сервира, удря се в ограда, по-късно рикошила и блъска дамата и детето. Струва ми се, че той е направил избавителна маневра, с цел да не блъсне детето ", сподели още той.

Днес Окръжна прокуратура повдигна обвиняване на водача на джипа, който през вчерашния ден прегази 11-годишната Ангелина в Първенец. 56-годишният Димитър Йовчев е арестуван за 72 часа и му е отнета шофьорската брошура.

Жената и детето са вървели отдясно по посока на придвижването, защото там няма тротоар. Има знак за ограничаване на скоростта, съгласно който оптимално позволената скорост е 30 км. Макар, че хората от квартала настояват, че джипът се е движел с висока скорост, спирачните следи демонстрират друго.

Тази заран жителите на ромската махала в селото се събраха на митинг и блокираха улицата, на която през вчерашния ден стана случая. Според хората в махалата това не е първата злополука на водача. Преди година той е блъснал колата на 21-годишно момиче пред магазин в центъра на селото.

" Нямам информация за сходно произшествие. Йовчев има напълно дребни нарушавания на пътя. Глобяван е за секване на маркировка и за прекосяване на червен светофар. Познавам добре пътя, инфраструктурата е неприятна, организацията на придвижване също. Тя основава предпоставки за катастрофи. Не го споделям, с цел да оневиня клиента си, а по-скоро като зов към хората, с цел да схванат че предпоставките за едно закононарушение значим фактор " разяснява юристът.

След злополуката Йовчев е бил атакуван от околните на детето, бил е обичай, колата е натрошена. " Нито човешки, нито юридически считам да подчертавам върху този факт. Чисто човешка реакция, провокирана от ужаса на обстановката " съобщи Николов.

Той съобщи, че се надява на по-лека мярка за неотклонение от наложената сега. " Апелирал съм обвиняването да се вземе трезво решение. Ако той бъде оставен в ареста това ще бъде един доста тежък налог, който правораздаването ще заплати, с цел да задоволи глада на обществото за правдивост, такава каквато то желае да я види. А в България справедливостта се схваща по един неверен метод - всички в пандиза, а ние на независимост. Опасявам се, че за следващ път налог публично мнение ще бъде по-решаващия претекст " съобщи юрист Николов.

Цялото изявление с юрист Кирил Николов гледайте във ВИДЕОТО!



Видео: Трафик нюз бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР