Димитър Цоцорков беше единодушно избран за нов председател на Българската

...
Димитър Цоцорков беше единодушно избран за нов председател на Българската
Коментари Харесай

Димитър Цоцорков е новият председател на българската мрежа на глобалния договор на ООН


Димитър Цоцорков беше единомислещо определен за нов ръководител на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, откакто „ Асарел-Медет “ още веднъж стана част от Националния съвет на организацията. На отчетно-изборното заседание, проведено на 21 февруари в столицата, той пое поста от Огнян Траянов, притежател и изпълнителен шеф на „ ТехоЛогика “, който бе отпред през последните два мандата.

Димитър Цоцорков, който е ръководител на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет ", през предходната година стана първият българин, който беше отличен като SDG пионер от Глобалния контракт на Организация на обединените нации в Ню Йорк за принос към задачите за стабилно развиване. При предаването на управлението, Огнян Траянов алегорично му подари химикалка, с която да подписва документите за участие на още доста нови компании, които ще се причислят към организацията, с цел да демонстрират, че бизнесът е мощ за положително.
-->
„ Глобалният контракт и задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване са на първо място мощна религия в бъдещето. Вяра, че то може да стане по-добро, само че и път по какъв начин дружно бихме могли да реализираме това. Ние, членовете на Българската мрежа, дружно с всички, които радеят за устойчивото развиване, ще продължим да работим по тях праволинейно. Въпреки че от време на време наподобява мъчно, макар че наподобява надалеч в бъдещето, ние ще продължим да вършим нашите дребни или по-големи стъпки в вярната посока, с цел да въодушевяваме още доста представители на бизнеса с тази визия “ , сподели Димитър Цоцорков. Той уточни, че приема избирането си за ръководител като израз на доверие, отговорност, самопризнание, само че и проект за доста идна работа.



„ Българската мрежа е обединяване на виновния бизнес. Ние сме първокласен клуб, без да сме елитарен, който демонстрира и подсигурява, че бизнесът е мощ за положително. Извън производството на новаторски и  качествени артикули, влагаме в изгоди за обществото, което никой не изисква и не може да чака. Не единствено с множеството социално-отговорни планове на всяка една от фирмите, само че и в груповите планове, които сътворяваме и развиваме, с цел да стане България едно по-добро място.  С тях реализираме по-значими резултати, които дружно със взаимната работа, ни носят задоволство и ентусиазъм за нови ", акцентира досегашният ръководител Огнян Траянов.

През мандат 2023 - 2027 година членове на Националния съвет остават „ Овергаз ", „ Софарма " и фондация " BCause ", а „ Аурубис България ", „ Солвей соди " и " Лидл България " са новите попълнения. На събранието участваха Тим Курт – изпълнителен шеф на „ Аурубис България “, Светослав Иванов – изпълнителен шеф на „ Овергаз Инк. “, Милена Драгийска – основен изпълнителен шеф на „ Лидл България “, които персонално показаха номинациите на своите компании за Националния съвет. В Контролния съвет през новия мандат ще вземат участие „ Инвестор медия груп ", СУ „ Св. Климент Охридски “ и „ Кауфланд България ".  Всички те имат управителни, представителни и лидерски функционалности, а уговорките им са свързани освен с взаимоотношението на Мрежата с Глобалния контракт в Ню Йорк и CSR Europe, само че и с одобряване на устойчивостта като единствения път на развиване и разцвет на бизнеса и обществото.  

По време на събранието бяха връчени документите за участие на две от трите включили се към Българската мрежа от началото на годината компании - " Загорка " и " Куминиано Фрудс ". 

Членството в Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации не е персонално, а е на компании и организации, като присъединението към нея, както и към управителните органи, минава през верификация от Централата на Глобалния контракт на Организация на обединените нации.  През последните осем години Българската мрежа се разрасна с нови членове, а планове като „ Гордея се с труда на моите родители ", „ Базар на специалностите " и „ Игри за добрини " бяха припознати от десетки компании.  

Моделът на работа на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации посредством групови планове по тематики, които са значими за страната и района, получи самопризнание от Глобалния контракт и към този момент е част от тактиката за разгръщане на организацията в международен мащаб. Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации е и национална партньорска организация на най-голямата европейска бизнес мрежа за КСО - CSR Europe.

От актуалната година Глобалният контракт на Организация на обединените нации вкарва нова форма за отчитане на напредъка по задачите за стабилно развиване. Тя ще помогне на фирмите да покажат ESG резултатите си и да регистрират своя прогрес в  региона на екологичните, обществени и управнически практики.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР