Димитър Сотиров – Калинката беше разследван и за други злоупотреби

...
Димитър Сотиров – Калинката беше разследван и за други злоупотреби
Коментари Харесай

Кандидат-кметовете на Земен решават семейните си проблеми чрез кметските избори

Димитър Сотиров – Калинката беше разследван и за други злоупотреби с европейски средства на обща стойност над 4 млн. лева, само че по този начин и не се стигна до покачване на обвиняване. За да не попадне под прицела на ОЛАФ още преди година и половина несменяемият градоначалник на Земен изтегли заем от името на общината, с който отчасти погаси отклонените суми с парични преводи към Министерството на районното развиване и благоустройството.

 

„ Заради фамилната борба баща-дъщеря, може да се стигне до разцепление в обединението ГЕРБ-СДС. Ако партията на Борисов поддържа Весела за кмет на Земен, то съдружните сътрудници от Съюз на демократичните сили ще застанат зад Калинката – въпреки всичко той е измежду създателите на Съюз на демократичните сили в Пернишка област “, разясняват пикантния властови сюжет локалните поданици. В дребната община подмятат, че спорът сред Димитър Сотиров и щерка му е припламнал поради трайното въодушевление на 75-годишния градоначалник по 30-годишна служителка от локалната администрация. Някои дори цинично подмятат, че упоритостта на Весела за кмет на Земен е обвързвана единствено с едно деяние – да уволни незабавно приятелката на татко си, която го „ направила за смях на остарели години “. Щерката даже се тормози за него да не получи инфаркт в обятията на младата си държанка, защото в общината се шушукало, че с цел да е на равнище кметът взима лекарства за потентност.

 

И с цел да бъде обстановката още по-напрегната – за кмет на Земен се кандидатира и предприемачът Димитър Барбуков, който бе женен за Весела повече от две десетилетия, преди изненадващия им бракоразвод през 2015 година Строителният бизнесмен, сдобил се с нежелана известност още през 90-те години на предишния век поради низ от проблеми с издигнати от него здания също ще се бори за кмет на Земен, а кандидатурата му ще бъде издигната или от локалната конструкция на Българска социалистическа партия, или от предприемчив комитет.

 

Все отново в фамилната война за власт в Земен няма да се включат двете дъщери на Барбуков от разтурения му брак с Весела. Те не са адресно регистрирани в дребното градче край Перник, а тази пролет изрично отхвърлиха на майка си да бъдат въвличани в този сюжет посредством вписването им като непрекъснати поданици на общината.

 

Задаващата се борба сред някогашните съпрузи Барбукови и тъста Димитър Сотиров за градоначалник на Земен, породи мълвата, че строителят на новото време е решил да изтъргува кметския стол с нова делба на тогавашното общо фамилно благосъстояние. Твърди се, че той има искания към 4 противоречиви жилището с обща застроена повърхност над 1 200 кв. м. и в издигнатата преди повече от 10 години жилищна кооперация „ Анастасия “, които след развода минали във притежание на някогашната му брачна половинка Весела посредством документни врътки.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР