Димитър Ковачевски със сигурност няма да е премиер след 8

...
Димитър Ковачевски със сигурност няма да е премиер след 8
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски прие българския диктат, оставката му е закъсняла

" Димитър Ковачевски сигурно няма да е министър председател след 8 май. Оставката му трябваше да се случи доста по-рано, тъй като той одобри българския диктат ".

Това съобщи заместник-председателят на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски пред македонската телевизия " Алфа ".

Николоски сподели, че съдружното държавно управление на " Социалдемократическия съюз " (СДСМ) и Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) " ще остане като едно от най-безличните държавни управления, които Македония е имала и държавно управление, което е най-корумпираното и най-силно погазващо националните ползи ".

" Правителството одобри българския диктат, одобри, че македонският народ е дърво без корен - акцент на българския език. Те се съгласиха, че македонският народ няма история преди Втората международна война, няма културна самостоятелност и че македонската страна е изкуствено създание. Такова национално изменничество не е имало и няма да се случи в бъдеще ", твърди Александър Николоски.

Според него ВМРО-ДПМНЕ ще завоюва безапелационно парламентарните и президентските избори, а Християн Мицкоски ще бъде министър председател след вота на 8 май.

Лидерът на най-голямата партия в съпротива Християн Мицкоски разгласи по-рано, че партията му ще взе участие в идния техническия кабинет, само че без да гласоподава " за " кандидатурата на Талат Джафери за министър председател. Това провокира остра реакция от Димитър Ковачевски и съдружните сътрудници от СДСМ и ДСИ.

Парламентарните избори ще се проведат на 8 май, дружно с втория тур на президентските избори. Първият тур на президентските избори ще се организира в сряда, 24 април. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР