Димитър Желязков – Очите е бил задържан снощи в Истанбул

...
Димитър Желязков – Очите е бил задържан снощи в Истанбул
Коментари Харесай

Задържаха Митьо Очите в Истанбул

Димитър Желязков – Очите е бил арестуван нощес в Истанбул при взаимна интервенция на българските и турските управляващи, научи bTV.

Димитър Желязков беше публично разгласен за търсене от Интерпол. В уеб страницата на организацията е посочено, че Желязков се търси по отношение на присъединяване му в проведена незаконна група, обвързвана с рекет, изнудване и палежи за облага.

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало законно – той не е бил обвиняем или обвинен.

При огромна полицейска интервенция на 2 август в Бургас бяха задържани 19 души, считани за доближени на Митьо Очите.

Според прокуратурата става дума за проведена незаконна група за рекет и разпространяване на опиати с огромно въздействие в цялата страна. Оказва се, че част от арестуваните имат общо с погребалния бизнес.
Рекет, принуждение, погроми – погребалният бизнес в Бургас Някои от посочените за доближени на Митьо Очите са дейни точно в траурната сфера
От профилираната прокуратура разкриха, че работят по случая към този момент две години. Групата е работила по Южното Черноморие, употребила се е с въздействие в цялата страна. Разполагали са и с оръжия.

В разрушената незаконна група е взел участие и общинският консултант втори мандат в Несебър Пейо Янков. Претърсен беше домът му, където е открита сумата от 60 хиляди лева
Прокуратурата: Общински консултант от Несебър е част от групата на Митьо Очите Общинарят не е открит на адреса, на който е регистриран
Фамилията на Пейо Янков е позната от дълго време. Баща му – Димитър Янков, който също е бил общински консултант, беше разстрелян в Несебър. За семейството се знае, че държи в ръцете си бизнеса с хотели и заведения за хранене в Слънчев бряг и региона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР