Димитър Желязков - Митьо Очите в съда през 2007 г.

...
Димитър Желязков - Митьо Очите в съда през 2007 г.
Коментари Харесай

Несебърският общинар Пейко Янков се е предал и получи обвинение

Димитър Желязков - Митьо Очите в съда през 2007 година

Още по тематиката
Политическите връзки на Митьо Очите

През контактите на арестувания в Турция Димитър Желязков може да се стигне до Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, бизнес партии и индиректно до " патриоти " и ГЕРБ
6 авг 2018
Град на прегрешението

Кои са хората, които владеят хотелите в Слънчев бряг
30 юли 2016 Общинският консултант от Несебър Пейко Янков, който бе търсен повече от 10 дни като част от бандата на Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите, се е предал самичък в полицията, заяви " Дневник " като цитира краткотрайният началник на Специализираната прокуратура Даниела Начева. Днес Янков се е явил с юрист в постройката на ГДБОП в София, където към този момент персонално е притеглен като обвинен, откакто преди този момент бе упрекнат задочно.

Специализираната прокуратура през днешния ден популяризира известие, че на Пейко Янков е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за рекет, телесни повреди, разпространяване на опиати, ръководена от Димитър Желязков – Митьо Очите. Прокуратурата желае непрекъсната мярка неотклонение " задържане под стража " по отношение на Янков, като делото за мярката е планувано на 15 август.

Янков е наследник на разстреляния през май 2007 година Димитър Янков, който тогава беше ръководител на общинския съвет на Несебър и представител на едрия хотелиерски бизнес, един от най-големите приватизатори в сектора. От началото на интервенцията против групата на Митьо Очите до през днешния ден Пейко Янков бе в неопределеност и бе разгласен за търсене с алена бюлетина.

Друг общинар също бе махленски в близки бизнес контакти с Митьо Очите – зам.-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев. Засега прокуратурата разгласи, че на Бенчев ще бъде повдигнато обвиняване в укривателство (по отношение на Митьо Очите), само че не и за присъединяване в проведена незаконна група.

На 2 август при спецакция в Бургас бяха арестувани 19 души - като свързани с проведената незаконна група на Димитър Желязков. От тях обаче арестувани под стража останаха единствено петима, само че обвинявания получиха десетима.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР