Димитър Герджиков завърши на 41-о място на 20 км в

...
Димитър Герджиков завърши на 41-о място на 20 км в
Коментари Харесай

Димитър Герджиков 41-и на 20 км биатлон в Пекин

Димитър Герджиков приключи на 41-о място на 20 км в биатлона на Зимните олимпийски игри в Пекин. Това е най-предното класиране за тримата ни представители през днешния ден.

Българинът направи положително съревнование, пропусна единствено две от 20-те цели и приключи на 5:06.8 минути от спечелилия Кентен Фийон Майе (Франция).

Водещият ни биатлонист Владимир Илиев, който преди четири години в Пьончан беше 19-и в тази дисциплинираност, сбърка пет пъти на стрелбището и зае едвам 61-а позиция с пасив от 6:50.1 мин.

Третият българин Антон Синапов е 85-и с шест наказателни минути и закъснение от 10:00.2 мин.

Олимпийската купа завоюва френският биатлонист Кентен Фийон Майе, който реализира най-големия триумф в кариерата си.

Майе, който взе и сребро със смесената щафета в Пекин, позволи две неточности в четирите си стрелби, само че със мощно тичане измина трасето за 48:47.4 мин.

Антон Смолски от Беларус изненадващо стигна до сребърното отличие, откакто повали всичките 20 цели и остана на 14,8 сек. от спечелилия.

Защитаващият купата си от " Пьончан 2018 " в дисциплината Йоханес Тингес Бьо взе бронза. Норвежката звезда приключи с пасив от 31,1 сек. и с две наказателни минути.

Следващият старт в биатлона е женският спринт на 7,5 км на 11 февруари.

" Въпреки неприятния сезон, който имам, мисля, че през днешния ден съумях да се събера. Въпреки по-бавната пукотевица. Заложих на сигурното и мисля, че това беше по-добрата тактика особено за мен. Доволен съм. Днес демонстрирах най-хубавото от себе си. Далеч съм от формата, в която съм бил, само че някой път нещата по този начин се получават ", съобщи Герджиков пред пратеника на Българска телеграфна агенция.

" По принцип огромните резултати на българските биатлонисти в историята по традиция са били на огромна надморска височина, само че това за мен постоянно е било огромно предизвикателство. Аз персонално в никакъв случай не съм се справял при такива условия. Въпреки това през днешния ден съумях да се оправя. Условията бих споделил, че бяха съвършени спрямо щафетата. Със сигурност щеше да е добре, в случай че бяхме прегорели с Владо (Илиев) един старт преди самостоятелното, само че в биатлона това постоянно може да се случи ", добави той.

Владимир Илиев разгласи, че имал неприятен ден, като изрази страдание за представянето си. Той сподели, че се удостоверили опасенията му, че надморската височина ще се окаже проблем.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР