Димитър Бербатов оповести позицията си в социалните мрежи по повод

...
Димитър Бербатов оповести позицията си в социалните мрежи по повод
Коментари Харесай

Димитър Бербатов с послание към Борислав Михайлов

Димитър Бербатов оповести позицията си в обществените мрежи във връзка последните изказвания на президента на БФС Борислав Михайлов, който ще бъде негов съперник за поста на Конгреса на 12 октомври.

" Слушахме интервютата на господин Борислав Михайлов, в които той показа свои мисли и визии за положението и обстановката в българския футбол. Нашите мнения ще създадем в няколко следващи дни.
 Окончателно: Шестима са претендентите за президент на БФС Окончателно: Шестима са претендентите за президент на БФС
Шестима са претендентите за президент на БФС на идния ексклузивен конгрес на 12 октомври. До края на работното време документи са по...

ЧАСТ 1 - КОНГРЕСЪТ

Няма да се стопираме на фактологията, която неведнъж сме споделяли, и очевидното отвращение на настоящето управление да свика Конгрес на БФС. В допълнение, господин Михайлов на няколко пъти показа своето удивление, по тази причина за какво Конгресът би трябвало да се организира на 12.10.2021 година

Защо посредством съда и за какво на 12 октомври 2021 година?

Желанието на клубовете за конгрес бе изразено ясно от 254 клуба, които попълниха и изпратиха заявления за това във формата, изискуема от Устава на БФС и Закона. Тук би трябвало да прибавим и незнайния до момента факт, че още 93 клуба - с телефонни позвънявания и мейли, показаха поддръжка за смяна и искане за конгрес с ангажимента, че не биха подкрепили това свое предпочитание с писмени заявления, обезпокоени от принуда и следващи дейности против тях от настоящето управление на БФС и още повече след противоречивото решение на Михайлов да бъде върнат на поста. В БФС бяха импортирани не всички, а първите пристигнали 189 заявления (напълно задоволителни и много над нужните 1/3 от постоянните членове на БФС), с цел да се спазят избрани периоди, а и да се експонират поименно колкото може по-малко клубове, искащи промяната на това управление. С изцяло несъстоятелни, противозаконни и в прорез с Устава на БФС и Закона причини, Изпълнителният комитет на футболната централа отхвърли това искане. Единственият метод волята на клубовете да бъде зачетена бе те да се извърнат към съда за свикването на стремежи от тях конгрес.

Междувременно клубовете бяха притискани да отдръпват своите претенции за конгрес и се стигна до намесата на прокуратурата, което докара до прекъсване на тази самодейност на ръководителите на зоналните препоръки на БФС.
 Бербатов недоволства: 20 дни преди конгреса няма правила за провеждането му Бербатов недоволства: 20 дни преди конгреса няма правила за провеждането му
" Налага се да кажем, че 20 дни преди планувания за 12 октомври конгрес на БФС, ръководителите на българския футбол към момента не са оповестил...

Пренебрежителното пояснение на Михайлов, че, видите ли, “някаква съдийка ” просто ей по този начин, без да мисли и ревизира документите, свикала конгрес за 12 октомври 2021 година, е несериозно и обидно към българския съд. Трябва да се означи, че инспекцията на съда лиши към 3 седмици от момента на внасянето на документите досега на правосъдното решение. Ясно е, че съдът си свърши работата професионално и изцяло в унисон с Устава на БФС и Закона.

Ако БФС бе зачело законното искане на клубовете, нямаше Михайлов в този момент да задава въпроси за какво на 12 октомври 2021 година, за какво в изискванията на противоепидемични ограничения, за какво когато националния тим играе значим мач, кой ще поеме в този момент отговорността за здравето на делегатите и така нататък? Конгресът можеше да бъде извършен на 21 септември 2021 година, както беше поискано от клубовете.

Цялата отговорност за създалата се обстановка би трябвало да тежи на съвестта на БФС и юридическия екип, вървящи срещу ползите и желанието на своите членове - клубовете.

Трябва да се упоменат и обстоятелствата към многократните опити на БФС да спре провеждането на планувания от съда конгрес за 12 октомври 2021 година - два опита да бъде измамен Софийски градски съд по отношение на общия брой постоянни членове на БФС - 551 вместо 531, посредством налагането на обезпечителна мярка “забрана за провеждането на конгреса плануван за 12.10.2021 ” в унизителна правосъдна процедура на БФС против своите членове, писма до Министерството на здравеопазването и РЗИ с искане за възбрана за осъществяване на конгреса, макар ясния правилник, че конгрес на 12 октомври 2021 година е изцяло вероятен при съблюдаване на нужните ограничения.

Какво ще се случи на конгреса на 12 октомври 2021 година?
 ЦСКА издигна Димитър Бербатов за президент на БФС ЦСКА издигна Димитър Бербатов за президент на БФС
Един от най-успешните български футболисти Димитър Бербатов публично се кандидатира за президент на Българския футболен съюз на конгре...

Единственото разумно нещо, в случай че този конгрес бъде извършен по почтен и транспарантен метод, а не както се е провел последният конгрес през 2018 година, за което бяхме осведомени от клубовете по време на нашите срещи с тях, е ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕНО ТОВА РЪКОВОДСТВО и бъде определен един всред останалите претенденти за президент и препоръчан от него Изпълнителен комитет. Подкрепата, която Михайлов твърди, че бил получил за 2 дни от над 300 клуба с факсове, е някаква безспорна измислица.

От една страна тази технология, наречена факс, не се употребява от години от никого, а и БФС няма номер на факс, разгласен на страницата на съюза. На кой факс Михайлов получи поддръжката на 300 клуба може единствено той да каже. Най-добре е обаче Михайлов да покаже тези 300 факса обществено, с цел да се спре с тази нечиста сделка. От друга страна, нещо аритметиката не излиза. 531 клуба са постоянните членове на федерацията, от които претенции за конгрес и промяна на управлението на футболната централа са попълнили 254. Още 93 желаят смяна, само че се опасяват да изразят това свое предпочитание обществено, или общо 347. Остават 184, чието предпочитание не е ясно все още. Как и от кого Михайлов е получил 300 факса остава мистерия за всички. Номерът на факса на Михайлов също е незнаен.

Екипът на Димитър Бербатов ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР