Димитър Бербатов, бе специален гост на сутрешния блок на БНТ,

...
Димитър Бербатов, бе специален гост на сутрешния блок на БНТ,
Коментари Харесай

Бербатов със скандални разкрития за раздялата с Градев

Димитър Бербатов, бе специфичен посетител на утринния блок на Българска национална телевизия, като разкри още за какво се е стигнало да раздялата с Георги Градев. Кандидатът за президент на БФС добави, че желае Конресът да се организира в НДК, публицистите да могат да го отразяват, и даже да бъде онлайн.

„ В момента Михаил Касабов, всички видяхме, внесе и документи за регистриране в Търговския указател, след това съдът направи предложение да бъдат поправени и тези документи. Той го направи и след това е вписан в Търговския указател. Това е видна информация. Сега изтича, през днешния ден, тридневния период, в който може да се апелира това регистриране. До края на деня, в случай че не бъде обжалвано това решение, Михаил Касабов е вписан публично и към този момент може да стартира да съставлява краткотрайно Българския футболен съюз като президент, както беше предишния път при сходния случай, отново с оставката на Борислав Михайлов “, стартира Бербатов.

„ Това, което чакаме или в това време може да се случи, е най-долното нещо, само че някой от Изпълкома да реши да апелира това регистриране. Хората, които са дали своят вот единомислещо за неговото назначение първия път. Сега някой от тях да реши, че би трябвало да апелира личното си решение. Те нямат право да се жалят пред Софийски градски съд, а могат да го създадат само и единствено пред Конгреса, защото Конгресът на Българския футболен съюз е най-висшия орган на тази организация.

Ако се стигне до там някой от тях да апелира пред Софийски градски съд, желая да видя дали Софийски градски ще допусне такава тъжба, тъй като има процедура, че преди също е имало такива тъжби към Софийски градски съд на решение на Изпълкома и тогава Софийски градски съд е споделил „ Не, не можем да ги допуснем. Трябва да се жалите пред Конгреса “. Ако някой арбитър от Софийски градски съд наруши закона и допусне сходна тъжба, да стигне при него, персонално аз ще обявявам името на съдията и ще кажа „ ето, не се съблюдава законът както би трябвало да е “.

„ Ако се случи на 15-ти март, отлично. Най-важното е Конгресът да е изработен транспарантно, професионално, с цел да няма след това някой причина да апелира. Важното е Конгреса да бъде изработен както би трябвало, по закон, транспарантен Дали ще е на 15-ти, дали ще е 5 дни по-късно, няма огромно значение. Важното е да го има и да е изработен както би трябвало. Но за момента е 15-ти март и се надявам да се случи. Моето персонално мнение е, че не би трябвало да бъде хотел.

Звучи ми несериозно, аматьорски и отново заради обстоятелството, че преди в този хотел се е случил сходен Конгрес. На него всички станахме очевидци, когато Любослав Пенев се беше кандидатирал, по какъв начин не го допускаха до залата. Как се правеха машинациите, такава е в славата около този Конгрес, когато е извършен там. Трябва да бъде в НДК. Винаги има проблеми, когато човек към този момент вижда, че е до опрян до стената. Идват хора, които желаят да създадат вярното нещо и аз моля към всички претендент президенти. Това, което го приказвам сега, те също знаят, че е по този начин и всеки, който има естрада от тях, да може да показва същото мнение, в случай че желае да има транспарантен Конгрес “, добави претендентът за президент на БФС.

„ Ти, в случай че не допуснеш публицисти вътре да следят, да отразяват, даже самият Конгрес да бъде онлайн, както е на УЕФА, ФИФА, ти към момента едно казваш „ Благодаря ви, само че ние ще си вършим нашите измами “. Оттам нататък, изборът на комисии, които ще са вътре в самия Конгрес, които ще дефинират разпоредбите. Разбира се, по-късно броенето на делегатите, които ще участват, след това броенето на бюлетините. Как ще се броят, кой ще ги отразява. Както беше на последния Конгрес, когато трябваше да се борим да има наблюдаващи, които да гледат по какъв начин броячите на бюлетините броят, с цел да няма измами. Пак се опитваха да го вършат по същия метод. Тези тънки неща и елементи, които са малко по-скрити от публичното внимание, са доста значими и ние ще държим напълно на това “.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dimitar Berbatov (@berbo9)

„ Мисля, че с моя екип демонстрираме съвсем три години, че упорството и постоянството, което демонстрираме в вярната посока, са видни за всички. Борим се за това нещата да се получат най-после както би трябвало. За да може следствие никой да не може да каже и да апелира идния Конгрес. За да се завърши. То стана цирк. Беше конкуренция, борба, в един миг към този момент става като цирк. Да се завърши цялото нещо и който бъде определен, да може да почне да гради, да строи, да се опита промени българския футбол към положително “. Това добави някогашният състезател на Манчестър Юнайтед.

„ Изключените клубове би трябвало да бъдат върнати по бърз метод. В момента това няма по какъв начин да се случи освен това ръководство на българския футбол. Който и да бъде определен, една от дилемите му би трябвало да бъде тези клубове да бъдат върнати наложително във федерацията по футбол. Някои от тях бяха принудени да се пререгистрират и след това отново да бъдат признати в Българския футболен съюз. Без правото на глас на идващия Конгрес. Вижда се леката игра и измами, които се пробват да се създадат, тъй като ти като нямаш право на глас. То се знае, че подкрепяш някой различен, друг от настоящето управление, обаче нямаш право на глас, затова ставаш непотребен “.

„ За следващ път ще обиколим страната. Не мисля, че някой до момента е правил три обиколки на страната, с цел да се среща с клубовете персонално, с цел да се опита да ги убеди какво желае да направи. В мое лице, в лицето на екипа ми, ние единствено това може да създадем. Да обикаляме страната, клубовете, да им покажем това е нашата стратегия. Имаме нови неща, някои са към този момент малко по-остарели, тъй като три години минаха. Трябва да надграждаме, а и това си мисля че, когато не се отхвърляме три години, демонстрираме на тези хора, че това е част от моя проект, желая да съм с вас, покрай вас, да обикаляме, да се срещаме, да поддържаме връзка. Вие знаете проблемите на личните си клубове “.

„ Ако клубовете не бъдат репресирани, заплашвани по разнообразни способи, както е било в предишното, а са оставени и свободни да създадат своето решение и да гласоподават както виждат те, мисля, че обстановката ще бъде доста по-различна. И тя към този момент е друга, тъй като всеки знае и вижда, че към този момент стигаме до края. Когато в действителност нови хора, нов екип ще пристигна. За да може да се опита да направи футбола подобен, какъвто би трябвало да бъде. Искрено се надявам, че ще бъде по този начин “.

„ Нищо не се е случило. Човек в някакъв миг се разделя с хората, с които е работил. В тази обстановка Георги реши, доколкото на нас и целия екип ни беше ясно, че желае да се занимава с шах, както и реализира триумфи там, където беше отишъл, само че след това очевидно е размислил и желае да тръгне, да премери сили за Българския футболен съюз да бъде президент. Няма проблеми. Добре пристигнали. Нека създадем една почтена конкуренция.

Това обаче, което не ми харесва, е да се приказва и да се стартира да се атакуват хора от моя екип, тъй като по някакъв метод това рефлектира върху мен. Не ми харесва, аз съм човек, който е избрал хората от екипа да са към мен. Да, някои са там, други отново са си тръгнали. Има хора, за които вие не знаете, те са били част от екипа, пък са си тръгнали след това. Не ми харесва по този начин да се нападат по този начин членове на даден екип. Аз няма да си разреша да нападам никой от екипа на никой от претендент президентите, даже да знам някакви неща за тях. Така че не мисля, че това е спортсменски. Нека да се сплотяваме и да гледаме сега върху общата цел и идея, а тя е да има един транспарантен Конгрес “.

„ С цялото ми почитание към сегашните претендент президенти, не мисля, че се виждам да бъда вицепрезидент на някой от тях. Казах доста пъти, че също мога да последвам, само че би трябвало да е верният човек. В същото време последвам моя екип, последвам хората, с които толкоз години вървим дружно в тази борба. И Мартин. И Стилиян. И хората, които не се чуват толкоз по медийното пространство. Аз ги последвам тях, както и те мен “.

„ Дори и не ме интересува, тъй като гледайки моя екип, себе си, Марто, Стилиян, нещата, които вършим толкоз години. Вече три години се борим в тази борба, нашата цел е ясна и забележима за всички. И ние демонстрираме против какво се борим толкоз години. Който и да бъде претендентът на БФС, в случай че по този начин можем да го кажем, този човек би трябвало да се ясната визия, че никой няма да го харесва, нито ще го почита, тъй като ще бъде злепоставен. Цялото ръководство на българския футболен съюз е компрометирано, наред с всички събития, които се случиха досега. Така че си мисля, че подобен човек доста мъчно ще бъде открит “.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danube Sports World (@danubesportsworld)

„ Клубовете те гласоподават на Конгрес. Техният избор е най-съществен. Моята цел е да убедя тези хора, както към този момент вършим три години, какво следваме, каква политика следваме, какво желаеме да създадем във футбола. Ако те преценяват, че аз и моят екип заслужаваме тяхното доверие, ще бъде отлично. Ако преценяват, че е някой различен, отново несъмнено, триумф, нека всичко е както би трябвало. Но тези хора би трябвало да бъдат оставени умерено да гласоподават. Това е разликата. Когато си заплашван, репресиран и когато те карат да снимаш за кой си дал своя вот в тъмната стаичка и ти снимаш, с цел да си пратиш гласа назад, с цел да покажеш за кого си дал своя вот, това не е вярно. Присъствието на ваши сътрудници, на публицисти, е жизненоважно в тази ситуация. Да предават както се случва. Това е част от целия развой, с цел да стане ясно и да е транспарантен целият развой “.

„ Проблемите са видни и ясни за всички. Те са едни и същи. Решенията значително също са едни и същи. Само на предпочитание. Правилните решения във футбола са видни за всички и те са направени от други, близки до нас федерации, и на нас прилежащи страни. И единствено на предпочитание. Въпросът е да имаш положително предпочитание, с цел да можеш да го постигнеш. Оттам нататък стратегиите си наподобяват, аз виждам и другите претендент президенти какво оферират, стига до мен информация Едно и също е.

Оттам нататък по самите срещи, които ще вършим с клубовете. На някои от тези против клубовете ще чуят същите неща, които и преди сме им казвали. Може да им бъде и досадно леко, само че ние сме длъжни да им покажем уважението, което заслужават и да им покажем по този метод. „ Ето, за трети път пристигам пред вас, това би трябвало да ви приказва, че след това желая да върша същото. Да съм покрай вас, с цел да чуваме проблемите и да можем да работим дружно, с цел да ги оправяме “. “

„ Футболът е имал прехрана и преди хазарта. Вече дали ще се вземе сходно решение и подобен закон ще влезе в действие, следва да забележим. Mисля обаче, че постоянно ще може да бъде открито съответно решение, тъй като футболът няма по какъв начин да бъде оставен и да почине. Това е най-популярният спорт в света, в България и постоянно ще му бъде оказвана нужната поддръжка. Тя несъмнено явява най-много финансова, с цел да може клубовете да се устоят, да се развиват младите гении. Особено аматьорските клубове да могат да не престават да се развиват. Дори когато едно предизвикателство е там, може да бъде открито решението “.

„ Това е част от нашия проект и стратегия, когато обаче единствено всички ние дружно ще може да се оправим с нея. Ако има нужното предпочитание, несъмнено благодарение на ФИФА, на УЕФА. Има нужните системи, които работят даже сега, когато се подават сигнали. Задействат се нужните органи, само че всичко опира до предпочитание “, по този начин някогашният национал приключи своето изказване по тематиката.

Още вести четете в категория Спорт.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР