Дикусията. Снимка: Искра.бг Туризмът е основополагащ елемент в нашата икономическа

...
Дикусията. Снимка: Искра.бг Туризмът е основополагащ елемент в нашата икономическа
Коментари Харесай

Михаил Хаджиянев: Иска ми се летище Бургас да бъде врата към света, но към момента тя е затворена!

Дикусията. Снимка: Искра.бг

„ Туризмът е основополагащ детайл в нашата икономическа активност. Той е в основата на социално-икономическото развиване на Бургас. Един от най-важните проблеми е този с нашето летище. Иска ми се то да бъде врата към света. Но е врата, която по една или друга причина все още е затворена! “

Това разгласи ръководителят на Общинския съвет в Бургас Михаил Хаджиянев при започване на полемика за туризма, която се организира в този час в „ Морското казино “, съобщи кореспондент на Искра.бг, който се намира на мястото на събитието. 

От своя страна Радовеста Стюарт акцентира, че сега не би трябвало да се приказва за терзания, свързани с летище Бургас

Тя изясни, че морският град тази година има доста мощна поръчка от британския пазар . Увеличението на туристите от тази страна щяло да бъде с към 50% . И в предходни години това е бил вторият по значимост пазар за Бургас и за нашето летище. 

Очаква се това лято да има нарастване и на посетителите от най-важния пазар за Бургас, а точно от Полша . Много значими за морския град са и сухопътните пазари – Турция и Румъния. 

Дикусията. Снимка: Искра.бг

„ Ще не престават тематичните уикенди. Поставихме тяхното начало преди три години. Бургас стана доста разпознаваема дестинация с помощта на тях “ , уточни още Радовеста Стюарт. 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР