Дигитална икономика – това е едно от много силно налаганите

...
Дигитална икономика – това е едно от много силно налаганите
Коментари Харесай

Еврокомисар се пази от Google, Facebook и Twitter като дявол от тамян

Дигитална стопанска система – това е едно от доста мощно налаганите послания на Европейския съюз към този момент от много време насам. Но тъкмо един от представителите на Европейски Съюз, виновни за образуването на политиките му, се отклонява от общоприетите разбирания за софтуерен прогрес.
Маргрете Вестагер, европейският комисар по въпросите на конкуренцията, изрично отхвърля да употребява... Гугъл! Тя няма профил в gmail и вместо Гугъл, се уповава на по-малки като мащаб съперници на най-популярната интернет търсачка – Bing и DuckDuckGo. Причината – тези две търсачки към този момент не наблюдават и упражняват толкоз изчерпателен мониторинг на потребителите си.
Освен към Гугъл, Вестагер има нетърпимост и към Фейсбук, Twitter и WhatsApp, излиза наяве от материал на Politico. Еврокомисарят има профили в обществените мрежи, само че в тях няма никаква персонална информация и тя ги употребява главно по работа. Тя е конфигурирала приложението WhatsApp на телефона си, само че е блокирала опцията за основаване на лист на другари. " Не искам да бъда тролена ", прецизира Вестагер.
Еврокомисарят е безапелационна, че колкото повече опознава света на технологиите, толкоз повече пази персоналната си цялост. " Трябва да разберем какво става, когато информацията се трансформира във валута за частния бранш. Няма такова нещо като безвъзмезден обяд – в последна сметка потребителите би трябвало да платят ", споделя датчанката.
В своя тирада на кино фестивал в Швейцария, Вестагер съпоставя политиката на Гугъл и Фейсбук със сюжета на българския филм " Безбог ". Филмът споделя за здравна сестра, която краде персоналните карти на пациентите, за които се грижи и ги продава на черния пазар. " Никой няма да се съгласи да си даде непринудено медицинските данни или да се качи в кола, ръководена от изкуствен интелект, в случай че няма доверие на компанията, която го е направила. Доверието не всеки път е налице. По-малко от 25% от европейците се доверяват на онлайн компании, че биха пазили персоналните им данни ", декларира Вестагер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР