Дигитализацията на редица сфери от живота ни, възхода на социалните

...
Дигитализацията на редица сфери от живота ни, възхода на социалните
Коментари Харесай

Какво е инфлуенсър и как печелят инфлуенсърите?

Дигитализацията на редица сфери от живота ни, възхода на обществените мрежи сътвориха нови специалности и занимания, директно свързани с тях, като инфлуенсърите. Думата произлиза от глагола influence, означаваща „ оказвам въздействие “. Инлуенсърите са хора, оказващи значимо въздействие на останалите в обществените мрежи. Имат голям брой почитатели, постовете им будят интерес, биват чакани, следвани, коментирани и споделяни. Инфлуенсърите диктуват модата, метода на живот, бита, държанието, избора. Те биват копирани от почитателите си, чието доверие са спечелили. Инфлуенсърството е форма на реклама, на маркетинг, която построява марки и подкрепя развиването им, както и растежът на продажбите и облагите им. Инфлуенсърството постоянно построява престижа на марката, основава доверието в него, усъвършенства взаимоотношенията с клиента, когато е подходящо, вярно и професионално подбрано.

Как печелят инфлуенсърите?

Компаниите наемат инфлуенсъри, с цел да показват с пост в обществените мрежи и своите профили техни артикули или услуги. Потребителите са по-склонни да закупят артикул или услуга, които се популяризира от човек, на който имат доверие и с който поддържат връзка интензивно. Успешните инфлуенсърите биват канени на редица събития и имат достъп до първокласни места, предопределени единствено за защити персони. Те получават скъпи артикули в подмяна на пост с тях в профилите си в обществените мрежи. Други разновидности за облага са платените рекламни изявления, както и посетител изявленията, при които инфлуенсърите публикуват наличие за даден бранд в своите профили или основават наличие за него на уеб страницата или блога му.
 Организират първата в България Къща с инфлуенсъри Организират първата в България Къща с инфлуенсъри
Тази есен ще бъде стартиран премиерният сезон на първата по рода си Къща на инфлуенсърите, стана ясно от изявление на известните влогъ...

Не единствено звездите и известните персони могат да бъдат инфлуерсъри. Често напълно елементарни хора, умеещи да интригуват аудиторията, да притеглят и задържат вниманието ѝ, съумяват да имат стотици хиляди почитатели и да се трансфорат в сполучливи инфлуенсъри.

Какво е значимо, с цел да бъдете сполучлив инфлуенсър?

Необходими са доста другари или почитатели в обществените мрежи. Успешните инфлуенсъри усилват непрестанно своите почитатели посредством завладяващо наличие, предложение на другарство, игри, дарове, промоции. Важен е резултатът на „ снежната топка “ – колкото повече почитатели има даден инфлуенсър, толкоз по-лесно притегля нови и усилва аудиторията, с цел да реализира триумф.

Важно е почитателите да бъдат дейни. Постовете би трябвало да ги подтикват към коментар, реакция, шерване. Това отличава сполучливия инфлуенсър и го прави издирван.
 Украински инфлуенсър, отричащ COVID-19, умря от него Украински инфлуенсър, отричащ COVID-19, умря от него
Украинският инфлуенсър Дмитри Стужук умря на 33 години от COVID-19, откакто преди време съобщи, че вирус не съществува, заяви bTV....

Успешният инфлуенсър реализира взаимоотношение с аудиторията. Той дава отговор на мненията на почитателите си, реагира на тях, поддържа връзка интензивно без значение какъв брой доста време лишава.

Добрият инфлуенсър демонстрира персонално отношение към всеки. Последователите не са просто имена, те са другари, които познава, следи желанията им, настройките им, държи се другарски с тях.

Успешният инфлуенсър владее до съвършенство таговете и хаштаговете и ги използва ловко.

За да има триумф, инфлуенсърът би трябвало да познава и държанието на аудиторията, по кое време тя е дейна и онлайн, кое наличие, жанр и визия я притеглят, на какво реагира. Така ще съумее да подбере най-хубавото наличие с най-хубавата образна връзка и да ги разгласява в точното време, когато аудиторията е дейна и е онлайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР