digital.bgЗаключването на екрана на смартфона ни е жизненоважно, ако държим

...
digital.bgЗаключването на екрана на смартфона ни е жизненоважно, ако държим
Коментари Харесай

Какво да правим ако сме забравили Android паролата си

digital.bg

Заключването на екрана на смарт телефона ни е жизненоважно, в случай че държим да запазим персоналното наличие, което съхраняваме в устройството си. Но какво да вършим в случай че забравим паролата за Android устройството си?

Според Make Use Of има няколко метода, по които можете да си възвърнете достъпа до Android телефона си, в случай че сте не запомнили паролата. Ето кои са те:

 
1. Отключване със Smart Lock
Smart Lock е функционалност на Android, която ви разрешава да зададете избрани условия, които заобикалят отбраната на изводи екран. Ще я намерите в Settings > Security & location > Smart Lock. Трябва да въведете настоящата си ключова дума за заключване, с цел да извършите промени във функционалността (това е превантивна мярка, която би трябвало да сте изпълнили преди да сте не запомнили паролата си). След това можете да изберете пет вероятни варианти за отключване на вашия смарт телефон без ключова дума.

 



 
2. Опции за Samsung устройства
Имате устройство на Samsung? Компанията предлага няколко метода за нулиране на паролата, в случай че сте я не запомнили.

 
Използване на Backup PIN (за по-стари версии на Android)
Ако имате по-стар телефон на Samsung с Android 4.4 KitKat или по-ранна версия, може да сте задали авариен PIN. След като въведете погрешно паролата или модела, изпълнете следните стъпки:

- Кликнете върху опцията Backup PIN, в случай че сте въвели подобен и си го спомняте.

- Въведете своя PIN код, след което докоснете „ Done “.

- Ще бъдете пренасочени към настройките за отключване на екрана, с цел да нулирате модела за отключване на екрана.

 


Find My Mobile (за всички Android версии)
Всички Samsung телефони оферират функционалност, която ви разрешава отдалечено да управлявате устройството си, в случай че го загубите. Ще би трябвало да влезете в Samsung профила си на телефона си и би трябвало да имате Wi-Fi или мобилна връзка за данни.

За да възстановите паролата на телефона си посредством „ Find My Mobile “, изпълнете следните стъпки:

- Отворете findmymobile.samsung.com на компютъра си.

- Влезте в Samsung профила си.

- Отидете на опцията „ Unlock my Device “ и следвайте инструкциите.

 



 
3. Използвайте Forgot PIN Prompt (Android 4.4 или по-ранни версии)
Ако имате по-стар телефон с Android 4.4 KitKat или по-ранна версия, можете да възстановите паролата си през изводи екран. Ще употребявате Гугъл профила си и би трябвало да извършите следните стъпки:

- Направете няколко опита да отключите телефона си, опитвайте до момента в който не видите известието „ You have made several unsuccessful attempts. Try again in 30 seconds. “

- Докоснете „ Forgot Pattern “ и ще видите подкана да въведете информацията за Гугъл профила си.

- Въведете имейл адреса и паролата си.

- Сега имате опцията за нулиране заключването на екрана. Докоснете таба „ Sign in “, след това отидете в „ Screen Unlock “ настройките и задайте нов модел за заключване на екрана. За страдание Гугъл отстрани тази алтернатива в по-късните версии на Android.

 
4. Опитайте с няколко потребни трика
Ако не сте задали Smart Lock, нямате остарял телефон или не ползвайте Samsung устройство, горните способи няма да ви оказват помощ. Тогава ще би трябвало да вземете по-драстични ограничения. Няма гаранция, че ще съумеете с тези трикове, само че в случай че нямате различен метод, изпробвайте ги.

 
Изтрийте PIN файла с ADB
С помощта на помощния инструмент Android Debug Bridge (ADB) можете да получите достъп до файловете на телефона посредством компютъра си. Можете да го употребявате, с цел да изтриете файла, който управлява отбраната на изводи екран на телефона. Този способ обаче ще работи единствено в случай че:
- на телефона е позволена опцията „ USB debugging “.  

- сте разрешили на компютъра си да се свързва с телефона ви посредством ADB.

- телефонът ви не е криптиран. След Android 6.0 Marshmallow, Гугъл изисква всички Android телефони да бъдат кодирани. Ето за какво този метод може да не работи за по-новите устройства.

Ако телефонът ви дава отговор на тези условия, можете да отключите телефона си със следните стъпки:

- Свържете телефона с компютъра посредством USB кабел.

- Отворете Command Prompt или Terminal прозореца към вашата ADB инсталационна папка.

- Въведете „ adb shell rm /data/system/gesture.key “ и натиснете „ Enter “.

- Рестартирайте телефона си. След като го извършите, отбраната на изводи екран би трябвало да изчезне.

- Това е краткотрайно изискване, по тази причина възстановете своя PIN или модела за заключване, преди да го рестартирате още веднъж.

 



 
Блокиране на изводи екран
Този способ работи за криптирани устройства, работещи с Android 5.0 до 5.1.1. За да получите достъп до изводи си телефон, изпълнете следните стъпки:

- Докоснете опцията „ Emergency Call “ на изводи екран.

- Въведете 10 звездички.

- Кликнете два пъти, с цел да маркирате този текст и изберете „ Copy “.

- Поставете копираните знаци до истинските знаци.

- Продължавайте да повтаряте този развой на прибавяне на знаци, до момента в който двойното допиране към този момент не маркира знаците.

- Отворете камерата от директния път и издърпайте панела за известията.

-  Докоснете иконата за настройки и ще бъдете подканени да въведете паролата.

- Натиснете и задръжте полето за въвеждане и изберете опцията „ Paste “. След това повторете процеса няколко пъти, с цел да поставите повече знаци.

 



 

На края, заключеният екран ще се отключи и ще ви разреши да влезете в устройството си.

 
5. Извършете възобновяване на фабричните настройки
Ако никой от изброените нагоре трикове не даде резултат би трябвало да прибегнете към възобновяване на фабричните настройки. Разбира се, това изтрива и всички данни на телефона ви. Ако сте създали аварийно копие на данните си, ще можете елементарно да ги възстановите.

 



 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР