Диетолозите съветват да изключите от диетата си червено месо, сладкиши,

...
Диетолозите съветват да изключите от диетата си червено месо, сладкиши,
Коментари Харесай

Здравословна алтернатива на всяка от любимите ни вредни храни

Диетолозите поучават да изключите от диетата си алено месо, сладкиши, бързи храни и други обичани, само че нездравословни храни. Но по какъв начин тогава да се насладите на храната? Предлагаме няколко съвета по какъв начин безвредно да замените нездравословните артикули със здравословни.

Яжте храната като лекарство. В противоположен случай ще би трябвало да приемате лекарството като храна, споделя Стив Джобс. За страдание посредством горчивия си опит той беше уверен в правилността на тези думи. За да живеете по-дълго, има смисъл да изоставите редица нездравословни (макар и доста вкусни) храни. За благополучие има опция за всяка от тях.

Риба вместо пържола

Вредността на аленото месо е потвърдена. И в случай че сте фен на пържоли, пригответе си стекове от сьомга, пъстърва, розова сьомга или риба звук. Диетолозите настояват, че постоянната подмяна на месо с риба ще помогне да се понижи рискаот преждевременна гибел със 17%.

Тъмен шоколад вместо млечен

Такава опция ще бъде добра поддръжка в битката против рака и заболяванията на сърдечно-съдовата система. Тъмният шоколад, съдържащ най-малко 70% какао, умерено може да се назова потребен артикул. Той съдържа по-малко захар и мазнини от млечния си другар. И също така той е богат на антиоксиданти, които защищават клетките и тъканите на тялото от естествено стареене.

Пиле вместо свинско

 Пилето е здравословна опция на свинското

Барбекюто е прелъщение, на което е мъчно да се устои. Но не забравяйте, че свинското месо съдържа огромно количество наситени мазнини. Те могат да покачат холестерола, което, от своя страна, води до проблеми със сърцето и затлъстяване.

Първо, обърнете внимание на най-безопасния метод за подготвяне на кебап. И второ - заменете свинското с пилешко и пуешко (ако е допустимо - във всички ястия). Така ще осигурите на тялото си скотски протеин без страничните резултати на модифицираното свинско месо.

Мед вместо захар

Рафинираната захар е упрекната в необятен набор от болести, в това число затлъстяване и диабет - диетолозите поучават изцяло да се откажете от този нездравословен артикул. И го заменете с мед, чиито изгоди са неоспорими.

Медът ускорява кръвообращението, покачва тонуса на сърцето и кръвоносните съдове, има лек седативен резултат и съдържа няколко значими витамина. Затова прибавете мед вместо захар към десерти, чай и даже кафе. Но помнете: медът е висококалоричен артикул, а оптималната му дневна доза е 3 супени лъжици.

Пуканки вместо чипс

 Пуканките са здравословна опция на чипса

Пуканките мъчно могат да се нарекат потребен артикул. Но в случай че в действителност обичате да хрупате нещо, до момента в който гледате филм, изберете пуканки вместо чипс. Това ще ви помогне да спестите 8 грама мазнини на порция. Те имат доста фибри и единствено 50 калории за общоприета чаша от 25 г.

Сладък картоф вместо картофи

Този зарзават, за жалост, не е прекомерно известен у нас, само че може да го намерите съвсем във всички хранителни вериги. Но в случай че е допустимо елементарните картофи да се заменят със сладостен картоф (батат) - направете го. Той съдържа повече минерали и витамини от картофите и за разлика от последните - не предизвиква скокове на кръвната захар.

Зехтин вместо маргарин

 Зехтинът е здравословна опция на маргарина

Маргаринът е нездравословен артикул. Допринася за растежа на неприятния холестерол, което води до сърдечни болести и затлъстяване. Следователно, маслиновите мазнини са по-полезни, защото съдържат ненаситени мазнини. За пържене също е по-добре да употребявате зехтин. Той, за разлика от слънчогледа, не се окислява при нагряване. А това значи, че не отделя нездравословни субстанции.

Вино вместо коктейли

Коктейлите нормално съдържат голямо количество захар и мощен алкохол и това са стотици спомагателни калории. Ако желаете да се отпуснете на празненство, сантиментална вечеря или празненство, дайте желание на различната напитка.

Ползите от алено вино (сухо) са известни от дълго време: то укрепва кръвоносните съдове, понижава нездравословните равнища на неприятния и покачва здравословния холестерол. Съдържа и чудодейното вещество ресвератрол, което има удобен резултат върху организма като цяло. Но не забравяйте, че всичко се нуждае от мярка, изключително в алкохола.

Овесени ядки вместо зърнени храни

 Овесените ядки са здравословна опция на зърнените закуски

Зърнени храни или зърнени храни с мляко за закуска е обезпечен метод за повишение на кръвната захар. По-добре сварете овесена каша във вода и прибавете към нея плодове. Това е една от опциите за най-полезна закуска - съвсем без захар и високо наличие на фибри.

Фета вместо пармезан

Мазните сирена (които да вземем за пример включват Чедър, Пармезан, Бри), уви, също са включени в листата на нездравословните артикули. Те ще ви прибавят калории и неприятен холестерол.

Гръцкото сирене фета съдържа единствено 260 калории на 100 грама. Фета е богата на калций, рибофлавин и фосфор, както и на витамин В12, който е виновен за здравето на черния дроб и регенерацията на нервните нишки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР