Диетоложката Мери Сабат посочи три основни продукта, които ще ви

...
Диетоложката Мери Сабат посочи три основни продукта, които ще ви
Коментари Харесай

Три суперхрани, за да бъде главата ви в ред

Диетоложката Мери Сабат уточни три съществени продукта, които ще ви оказват помощ да поддържате главата си в ред във възрастта, когато мисловният развой дава фира.

Много хора стартират да изпитват утежняване на когнитивните функционалности, изключително на паметта, с придвижване на възрастта. Ако сте над 40 години и осъзнавате, че паметта ви не е това, което е била, има неща, които можете да извършите, с цел да спрете излизането на казуса отвън надзор. Експертите споделят, че най-хубавото нещо, което можете да извършите в този случай, е да дадете приоритет на здравословна за мозъка диета, твърди американският портал Shefinds.
Диетоложката Мери Сабат уточни три съществени продукта, които ще ви оказват помощ да поддържате главата си в ред.
 
1.Листните зеленчуци
Листните зеленчуци като спанак и зеле могат да създадат чудеса за мозъка, изключително що се отнася до паметта и настроението.

„ Листните зеленчуци са богати на хранителни субстанции, в това число фолат, витамини и антиоксиданти. Тези хранителни субстанции играят решителен роля за здравето на мозъка и са свързани с усъвършенствана когнитивна функционалност и контролиране на настроението “, сподели Сабат.

 
2. Боровинки
Няма нищо по-добро от горските плодове, изключително от боровинките, когато става въпрос за най-здравословните храни. Боровинките са изключително потребни за паметта ви, твърди Сабат. Те са богати на антиоксиданти, изключително на флавоноиди, наречени антоцианини, които се свързват с усъвършенствана когнитивна функционалност и памет. Този плод оказва помощ за предотвратяване на мозъка от оксидативен стрес и инфектиране, което може да способства за обвързвания с възрастта когнитивен спад. Техните съединения даже са посочили, че усъвършенстват връзката сред клетките на мозъка и усилват гъвкавостта, която е от решаващо значение за паметта и ученето “, коментира специалистката.
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР