Диета на растителна основа може да е свързана с подобряване

...
Диета на растителна основа може да е свързана с подобряване
Коментари Харесай

Диета с растителни продукти подобрява сексуалното здраве на мъже с рак на простатата

Диета на растителна основа може да е обвързвана с възстановяване на половото здраве при мъже, лекувани от рак на простатата, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира данни от ново проучване.

Според резултатите потреблението на по-малко месо и млечни артикули, само че на повече плодове, зеленчуци, зърнени храни и ядки, е обвързвано с понижаване на постоянно срещаните странични резултати при пациенти с това заболяване, в това число еректилна дисфункция и загуба на надзор върху пикочния мехур.

Учените настояват, че резултатите дават вяра на хората, които желаят да подобрят качеството си на живот с една елементарна смяна след лекуване на болестта.

Изследователите също по този начин оспорват неправилното разбиране, че потреблението на месо покачва половата функционалност при мъжете.

" Нашите открития дават вяра на хората, които търсят способи да подобрят качеството си на живот след претърпяна интервенция, лъчетерапия и други лекувания при рак на простатата, които могат да причинят обилни странични резултати ", споделя водещият създател на проучването и уролог проф. Стейси Льоб от Медицинския център " Лангон " към Нюйоркския университет. " Добавянето на повече плодове и зеленчуци към диетата им, като в същото време се понижат месото и млечните артикули, е елементарна стъпка, която пациентите могат да подхващат ".

Тя отбелязва, че получените резултати допълват дългия лист с изгоди за здравето и околната среда от потреблението на повече храни с растителен генезис и по-малко скотски артикули.

Данните ни " също по този начин ясно оспорват исторически неправилното разбиране, че яденето на месо покачва половата функционалност на мъжете, до момента в който в реалност наподобява, че е тъкмо противоположното ", споделя проф. Льоб.

Проучването открива, че мъжете, които са консумирали най-вече растителни артикули, имат по-добри резултати при проучванията на половата функционалност спрямо групата, която използва минимум такива храни, отбелязва ДПА.

Резултатите демонстрират също по-добри индикатори във връзка с здравето на уринарния тракт.

Освен това резултатите за хормоналното здраве, които правят оценка признаци като ниска сила и меланхолия, са по-добри на тези, чийто хранителен режим е бил с най-вече растителни артикули.

Анализите обгръщат повече от 3500 мъже с рак на простатата. Пациентите са разпределени в пет групи според от съотношението сред растителните и животинските храни, които мъжете са показали, че употребяват.

Данните от изследването са оповестени в изданието Cancer.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР