Диана Д. от Камено е намушкала мъжа си след семеен

...
Диана Д. от Камено е намушкала мъжа си след семеен
Коментари Харесай

Диана от Камено намушка мъжа си няколко пъти в корема

Диана Д. от Камено е намушкала мъжа си след фамилен скандал. Тя е привлечена като обвинена за опит за ликвидиране на бащата на детето ѝ. Драмата се е разиграла на 27 юни 2021 година в къщата им в Камено.

Вечерта Диана и мъжът се скарали, той почнал да я наскърбява и заплашва. Ударил я няколко пъти, в този миг дамата сграбчила ножа и го намушкала няколко пъти в региона на корема, като му нанесла прорезни рани в витално значими органи, дълбочината на прободния канал била 5-6 см.

Семейството живеело непретенциозно, родителите били разграничени, бащата не се грижил за болното им дете, не работел и майката била принудена да се устоя с помощите на сина им.

Пред съда Диана обяснила, че се е защитила от насилието, упражнено от потърпевшия по отношение на нея. Престъплението, за което дамата е упрекната, се явява тежко съзнателно по смисъла на член 93, т. 7 от Наказателен кодекс и за него се планува „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години.

Бургаският апелативен съд през днешния ден промени мярката за неотклонение от „ задържане под стража “ на „ парична гаранция “. Според прокурора не съществуват безапелационни доказателства, че е налице действителна заплаха от укриване и/или осъществяване на друго закононарушение, в случай че дамата е на независимост.

Апелативните съдии са отчели като верен извода на окръжния съд в гр. Бургас, че не е налице заплаха от укриване на обвинената, а единствено от осъществяване на закононарушение поради честите кавги сред нея и бащата на детето ѝ. С оглед данните за битовия темперамент на случая, събитието, че обвинената не е имала престъпни прояви, незабавно е алармирала органите на Министерство на вътрешните работи за осъщественото от нея действие, въззивният състав е намерил, че не е налице действителна заплаха тя да извърши закононарушение. Наред с това по делото са събрани доказателства за чистото правосъдно минало на Диана Д., съществуването на непрекъснат и сегашен адрес, нуждата от полагане на специфични грижи за болния ѝ наследник.

Отчетени са направените от нея признания и положително процесуално държание. Въззивният състав не е изключил и опцията за прецизиране на обвиняването.

Съдът е намерил за най-адекватна и подобаваща мярката „ Парична гаранция “ в размер на 500 лева, съобразявайки се с имущественото състояние на обвинената, която е материално затруднена, защото не работи и се устоят с детето с неговата обществената помощ. Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР