Диалогът София-Скопие и напрежението между НАТО и Русия коментираха в

...
Диалогът София-Скопие и напрежението между НАТО и Русия коментираха в
Коментари Харесай

Преговорите с РСМ и напрежението НАТО - Русия, коментар на Любомир Кючуков и Стефан Тафров


Диалогът София-Скопие и напрежението сред НАТО и Русия разясниха в " Денят стартира " Любомир Кючуков и Стефан Тафров.

Според Кючуков са на разположение положителни обстоятелства след обновения разговор със Северна Македония. Той уточни, че пътят за решение на проблемите е само разговорът, който този път е отворен, както и резултатите, които занапред би трябвало да чакаме.

" Това, което се случва сега - прави се опит да се основат положителни условия за започване на политически договаряния, тъй като до момента такива не е имало двустранни, които да намерят решение на изострените през последните две години въпроси сред двете страни, което ще изисква доста сериозен политически ангажимент и също по този начин време ", означи Кючуков.

Изпратената до Организация на обединените нации нота за контрактуваното потребление на късото име Северна Македония без Република е към този момент един резултат, който е разполагаем и който е доста позитивен, уточни Стефан Тафров, някогашен представител на България в Организация на обединените нации.

По думите на Любомир Кючуков България през последната половин година е излязла от позицията на кръгова защита и сама е почнала да стартира предложенията по какъв начин да бъдат решени проблемите.

Според Тафров би трябвало да последват съответни каузи, само че самият факт на подписването на тези съответни съглашения, които имат значение за всекидневието, имат значение за смяна на климата в двустранните връзки.

" Това е един доста подходящ метод, доколкото разбирам, работните групи имат доста амбициозни проекти ", акцентира дипломатът, съгласно който тази линия на държание и на дейности от страна на двете страни е многообещаваща, която ще промени климата.



Тази нощ изказване на Йенс Столтенберг, че въоръжен спор в Европа е вероятен, и на американският президент, който заприказва за наказания даже персонално против Путин дават нови линии към напрежението сред НАТО и Русия от една страна и спора Москва - Киев от друга.

Според Кючуков е явно, че ескалацията на напрежението продължава и че рискът от боен спор също нараства.

" Един от дребното положителни резултати от този маратон от договаряния, който стартира от декември насам, беше задължението, стихотворец и от двете страни (САЩ и Русия), че е немислимо потреблението на нуклеарно оръжие, само че равнището на борба е толкоз високо, че спор може да бъде провокиран както от целенасочена провокация на терен, по този начин и инцидентен случай ", означи Кючуков.

Стефан Тафров също изрази мнение, че рискът е доста висок, по тази причина от НАТО се обмислят ограничения за подсилване на източния фланг, което е добре.

" Тези напрежения в Черноморския район, който е нашият район, идват в миг, в който българската войска, за жалост, не е задоволително въоръжена, не е задоволително съоръжена и България има потребност от солидарността на своите съдружници да укрепи своята защита ", акцентира Стефан Тафров.

Какво още споделиха двамата анализатори вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР