Диалогът с Русия трябва да се поддържа въпреки разногласията с

...
Диалогът с Русия трябва да се поддържа въпреки разногласията с
Коментари Харесай

Меркел иска да поддържа диалога с Русия въпреки разногласията

Диалогът с Русия би трябвало да се поддържа макар различията с Москва. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел в съветската столица, където се срещна с съветския президент Владимир Путин, оповестява ТАСС.

От своя страна Путин уточни, че Германия остава един от главните търговски и стопански сътрудници на Русия в Европа и света, наблягайки, че това е точно с помощта на напъните на Меркел през последните 16 години като федерален канцлер.
 Снимка 543906
Източник:

" Германия за нас е вторият търговски и стопански сътрудник след Китай. Независимо че през 2020 година имахме много сериозна криза, в този момент има съвсем двойно нарастване на търговията през първите шест месеца ", означи съветският президент.

Той открои работата на руско-германските двустранни механизми, в това число провеждането на годината на Германия в Русия, обвързвана с развиването на стопанската система.
 Снимка 543905
Източник:

Путин изрази убеденост, че визитата на Меркел в Русия ще бъде освен прощаване като канцлер, само че и ще е изпълнено със съществено, делово наличие.

Преди началото на диалозите сред двамата в Кремъл той подари на немския канцлер букет цветя.

Лидерите на Русия и Германия възнамеряват по време на диалозите да обсъдят положението и вероятностите за развиване на двустранното съдействие в разнообразни области, както и да прегледат редица настоящи интернационалните и районни въпроси.
 Снимка 543904
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР