Диалогът между държавата и сектора на информационните и комуникационни технологии

...
Диалогът между държавата и сектора на информационните и комуникационни технологии
Коментари Харесай

Наследничката на Валери Симеонов залъгва IT сектора, че държават им търси мнението

Диалогът сред страната и бранша на осведомителните и информационни технологии е значим и би трябвало да продължи. Усилията на държавното управление при въвеждането на електронното ръководство, както и във връзка с мрежовата и осведомителна сигурност, би трябвало да бъдат подпомагани и да работим в една посока.
Това съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на инициираната от нея среща с Бизнес съвета към Съвета за електронно ръководство и управлението на Държавна организация за електронно ръководство - ДАЕУ, оповестиха от държавната пресслужба. Припомняме, че Николова получи поста си след подадена оставка от Валери Симеонов.

Бизнес съветът към Съвета за електронно ръководство (СЕУ) е основан през 2014г. с Постановление на Министерския съвет, а задачата е да подкрепя работата на СЕУ. В него вземат участие по двама представители на организации от бранша на осведомителните и информационните технологии, разясняват още от Министерски съвет.

Потърсихме информация за този съвет. Съставът на бизнес съвета е избран на 21 януари 2015 година От тогава до в този момент няма информация да се е събирал или работил, камо ли да е подпомагал съветът към който е прикачен.

Проверка на Фрог сподели, че този съвет (СЕУ) въобще не действа, а измежду членовете му, избрани също през януари 2015 година са Ивайло Московски, Ивайло Калфин, Миглена Кунева и други, сложени там поради постовете в държавното управление които са заемали тогава. Председател пък е настоящия дипломат на България в Израел Румяна Бъчварова.

От уеб страницата на Министески съвет, на който е оповестена информацията за всички консултативни препоръки се вижда, че Съветът за електронно ръководство е взел 6 решения на една и съща дата - 17.10.2014 година Проведени са 4 съвещания, като на първото от тях са взети тези решения. Следващите 3 съвещания са през 2015 година Друга информация няма.

Вероятно Владислав Горанов или Томислав Дончев могат да дадат повече информация за дейноста на СЕУ, тъй като те също са негови членове.

Вижте поимения състав на СЕУ:

.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР