ДФ "Земеделие" започна плащанията по схемата "Помощ за компенсиране разходите

...
ДФ "Земеделие" започна плащанията по схемата "Помощ за компенсиране разходите
Коментари Харесай

Фонд Земеделие изплати 1,1 млн. лева за зимни пръскания

ДФ "Земеделие " стартира заплащанията по схемата "Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал " за 2020 година, оповестяват от фонда.

Общо 1 124 943 лева са преведени на 2670 стопани за пазаруване на артикули за растителна отбрана и артикули за ускорение на процесите на изгниване на листата на овощните типове, които се ползват през есента - в интервала на всеобщ листопад.

Средствата се изплащат единствено за артикули за растителна отбрана, купени от търговци, по смисъла на Търговския закон, и имат уверение за търговия с артикули за растителна отбрана. Освен това те би трябвало да са вписани в обществения указател на БАБХ за позволените за приложимост на артикули за растителна отбрана.



Продуктите за ускорение на процесите на изгниване на листата могат да са купени и от лица, които са търговци по смисъла на Търговският закон. Финансовата поддръжка е в размер до 100 лв. на хектар с Данък добавена стойност, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР