Дезинформацията и множеството форми на лични обиди са най-често срещаните

...
Дезинформацията и множеството форми на лични обиди са най-често срещаните
Коментари Харесай

Кибертормоз, омраза, заплахи: Опасностите, с които най-често се сблъскват децата онлайн

Дезинформацията и множеството форми на персонални обиди са най-често срещаните онлайн рискове в международен мащаб. Те включват кибертормоз, тирада на омразата и закани за принуждение. Обединеното кралство (50%) и Германия (56%) са страните, в които минимум са се сблъсквали с онлайн риск, до момента в който Филипините (86%) и Чили (79%) най-често са се срещали с подобен. Това демонстрират данните от година

Родителите постоянно подценяват онлайн заплахите, които заплашват младежите във всички категории, демонстрира още проучването. В същото време 69% от интервюираните споделят, че през миналата година са се сблъсквали с онлайн риск под някаква форма.

Тийнейджърите са изложени на повече онлайн опасности, в сравнение с техните родители допускат - 74% от тях са имали някакъв проблем онлайн, до момента в който единствено 62% от родителите го подозират – разлика от 12 процентни пункта.

Проучването демонстрира още, че родителите подценяват заплахите във всички категории. Най-големите пропуски са свързани с тирада на омразата, последвана от закани за принуждение, излагане на наличие, обвързвано със самоубийство или самонараняване, както и кибертормоз и малтретиране.

Повечето родителите споделят, че подхващат разнообразни стъпки, с които да предпазят своите деца онлайн, в това число да ревизират профилите и данните на децата си, както и да преглеждат дневната им интензивност. Опитват се да приказват постоянно с тях във връзка тяхната онлайн активност.

В международен мащаб родителите виждат функционалностите за сигурност като мощни принадлежности, които оказват помощ на техните деца да бъдат в сигурност онлайн. 81% от тях споделят, че те самите употребяват най-малко един подобен тип инструмент. Установено е още, че родителите на по-малки деца (на възраст 6-12 години) са по-склонни да употребяват принадлежности за сигурност, основани на платформи (средно 4,4%), спрямо родителите на младежи (3,5%).

Родителите считат, че най-ефективни са инструментите за обзор на поканите за другарство от техните деца (71%) и за надзор на онлайн разноските (69%).

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР