Дезинформацията е оръжие за масово унищожение, както се пее в

...
Дезинформацията е оръжие за масово унищожение, както се пее в
Коментари Харесай

10 противоречиви мерки срещу пропагандата и дезинформацията

Дезинформацията е оръжие за всеобщо заличаване, както се пее в една ария.
Пропагандата е сходство на информация. 
Подобието на информация в общия случай нанася повече щета, в сравнение с изгода - изключително за почтени безкритични души, които събират отпадъци из целия интернет и ги афишират за " персонално мнение ". 
Има някакви благородни упования към прокуратурата и изпълнителната власт да се бори с тия вредоносни феномени.
Изпълнени с сходно достойнство, ние пък предлагаме един вързоп решения, които си опонират едно на друго. Както снопът пръчки е несчупваем, по този начин и пакетът от ограничения, даже да са вътрешно спорни, става несломим. 
(Бойко Борисов по тази причина ръководи толкоз дълго време - тъй като бе изтъкан от несъгласия, които успяваше да помести и да излъчи разнопосочно с големия си нравствен указател.)
Ето и ограниченията, които предлагаме за неотложно въвеждане в употреба. 
***
1. Да се отпушат всички пропагандни канали във всички направления. Пълна диверсификация на източниците. Нека се надлъгват руснаци, украинци, европейци, американци, китайци. Сравнението сред насрещните пропаганди може да даде някакъв подобен ориентир. Същевременно ще има просо за всички, които желаят да чуват ехтене на личните си мечти. Дори се тревожим, че не се чува задоволително латиноамериканска, индийска, камбоджанска агитация. 
2. Да се запушат всички пропагандни канали. Това е същата мярка като предходната, само че комуникирана по друг метод. 
3. Да се пусне слух, че се понижава цената на пропагандата.  Целта е да намалее интереса към тая стока и да няма скупчване по пропагандостанциите. То ще е противоположното на това, което направиха младежите на ГЕРБ и Томислав Дончев. Те провокираха стълпотворение по бензиностанциите със спонсорирани известия, че цената на горивата се подвига. Тя цената на олиото, бензина и всичко се подвига - това е безусловно наложително след двегодишно юнашко отпечатване на пари по целия свят и начало на сериозен въоръжен спор. Но герберите взеха решение и от това да създадат цирк, увличайки мъдрия народ в упражнението " да напълним бидона за зеле с нафта ". 
4. След това въпреки всичко да се усили цената на пропагандата - посредством таксите за интернет и телевизия. Това също е неизбежно, но може да се комуникира от Министерството на здравеопазването. " Пропагандата е нездравословна за вашето здраве, подвигаме цената, с цел да се тровите по-умерено ". 
5. Корнелия Нинова да си направи селфи в жанр " строга господарка " и да заплаши с репресии спекулантите. Да изясни ролята на пропагандата като обществен отдушник и главно човешко право. Разбира се, репресии няма да се ползват, това е риторичен прийом - като с цената на олиото. Важното е да има хубави селфита за народа. Може да наподобява като разнобой в кабинета, тъй като едни ще се борят ужким " срещу ", а други ужким " за ". Но то така и така кабинетът е в разнобой и наужким по доста въпроси. 
6. Кирил Петков да направи куролация сред агитация и дезинформация. Не че нещо ще последва, само че ще е свежа глътка въздух, тема за полемика и смешки отвън войната. 
7. Иван Гешев да се назначи за министър на пропагандата и дезинформацията. Хем ще освободи прокуратурата, хем ще оплеска бранша и несъзнателно ще понижи нездравословните дезинформационни излъчвания. Така ще понижим пропагандния си отпечатък.
8. Партизани да нападат мандрите и да конфискуват сиренцето за клопката на дезинформацията.
9. Да се организира профилирана интервенция за де-дезинформацията на България.
Майтапя се бе, Володя! 
10. Да се ограмоти публиката и да се научи на сериозно разбиране на информация.  Но това е в областта на научната фантастика, пожелателното мислене и позитивните настройки към света. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР