Дейвид Мойс се съгласи, че спечелването на турнира Лига на

...
Дейвид Мойс се съгласи, че спечелването на турнира Лига на
Коментари Харесай

Мойс: Това е най-добрият момент в кариерата ми

Дейвид Мойс се съгласи, че спечелването на шампионата Лига на конференциите е най-хубавият миг в дългата му мениджърска кариера, откакто Уест Хем постави завършек на 48-годишното очакване за трофей, побеждавайки Фиорентина с 2:1 на финала в Прага.


Джаред Боуен прати почитателите на „ чуковете “ в възторг с надвит гол в 90-та минута, откакто Саид Бенрахма бе разкрил за лондончани от дузпа, преди Джакомо Бонавентура да възвърне паритета за „ виолетовите “. Мойс бе пред угрозата да загуби поста си след серия от незадоволителни резултати, които вкараха тима му в борбата за оцеляване във Висшата лига, само че триумфът в ЛК отбелязва и най-хубавият миг в клубната история от съвсем пет десетилетия насам.

Говорейки пред BT Sport, Мойс, който най-накрая прибра трофей във витрината си след 1097 мача в треньорската специалност, показа: „ Това е фантастично. Имам дълга кариера във футбола и не съм имал доста такива моменти до момента. Такъв вид моменти не идват постоянно за мениджърите. Това е ужасно достижение. Брилянтен клуб от източен Лондон, който прави прелестна работа в общността. Прекрасен фамилен клуб. Подобряваме се и ставаме все по-силни. Това е още една стъпка по пътя на продължаващия напредък “, сподели той и продължи:

„ Спечелихме без загуба в Европа, което е необикновено. Допуснахме единствено едно проваляне в миналогодишния полуфинал, две изумителни години и в този момент още веднъж имахме мотиви за наслада “. Мойс прегърна 87-годишния си татко на терена в празненствата след последния съдийски сигнал и, запитан по отношение на това дали този трофей е най-хубавият миг в кариерата му, той отвърна: „ Да. Моментите, в които можеш да празнуваш със фамилията си и да спечелиш в последната минута, те не се случват постоянно. Може да си на отсрещната страна, само че довечера възприятието е неописуемо. Ако някой ми беше споделил, че преди три години, когато поех тима, ще избегнем изпадането и ще финишираме в Европа, щях да му кажа, че е вманиачен. Този шампионат е страховит за нас, играчите бяха забележителни “, добави още мениджърът на „ чуковете “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР