Дейвид Арахамия, член на украинската делегация на преговорите с Русия,

...
Дейвид Арахамия, член на украинската делегация на преговорите с Русия,
Коментари Харесай

Член на украинската делегация на преговорите с Русия: Украйна вече няма да се бори за членство в НАТО

Дейвид Арахамия, член на украинската делегация на договарянията с Русия, сподели, че страната е " подготвена да разисква модели отвън НАТО ", по-специално директни гаранции за сигурност от разнообразни страни като Съединени американски щати, Китай, Англия.

Украйна няма да се бори за присъединението на страната към НАТО, сподели Дейвид Арахамия, член на украинската делегация на договарянията с Русия, началник на парламентарната секта на ръководещата партия " Слуга на народа ".

„ Отговорът, който получаваме от страните от НАТО е, че те даже не са подготвени да ни разискват в НАТО през идващите пет до 10 години. Ние няма да се борим за кандидатстване за участие в НАТО, ще се борим за резултата, а не за правосъден развой ", сподели той в изявление за Fox News в неделя.

Арахамия добави, че страната е „ подготвена да разисква модели отвън НАТО “, по-специално „ директни гаранции [за сигурност] от разнообразни страни като Съединени американски щати, Китай, Обединеното кралство, може би Германия и Франция “.

По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че Киев желае да реализира схващане за съответните условия за присъединение към НАТО през 2022 година През февруари 2019 година Върховната Рада утвърди промени в конституцията, които фиксират стремежите на Украйна да се причисли към НАТО. Страната получи и статут на сътрудник на алианса с разширени благоприятни условия.

Участниците в срещата на върха на НАТО, състояла се на 14 юни 2021 година, означиха в заключителното изказване, че Украйна и Грузия могат да станат членове на алианса в бъдеще. В официалното съобщение обаче не се споделя нищо за вероятния миг за приемане на тези страни в НАТО, нито за вероятността да им бъдат предоставени проекти за деяние, нужни за участие.

Източник: ТАСС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР