Дейв Мъстейн - легендарният китарист и вокал, който основава Megadeth

...
Дейв Мъстейн - легендарният китарист и вокал, който основава Megadeth
Коментари Харесай

Мъстейн: Тъпо беше да удрям Джеймс Хетфийлд

Дейв Мъстейн - именитият китарист и вокал, който основава Megadeth след изхвърлянето си от Metallica, още веднъж се върна към събитията от 1982- 83 година В чат с фенове за изданието, Мъстейн разяснява случай от април месец, при който 59-годишният Джеймс Хетфийлд " блокира " преди концерт в Бразилия и сподели, че се е чувствал нерешителен да продължи... 

Хетфийлд бе подсилен от сътрудниците си, а трогателният миг обиколи света.



Мъстейн, който е изхвърлен поради пиене от бандата, тъкмо преди дебютния й албум Kill`em All, споделя, че Джеймс минава през сложен интервал.

" Беше тъжно да го видя, тъй като това ми е тъкмо от тези шантави връзки " обичам те - ненавиждам те! " И единствената причина, заради която въобще се тормозех, е че в действителност харесвах тези момчета. Ако не ги харесвах, просто щях да кажа: „ Пусни водата в тоалетната... майната му и край с това ".

Той постоянно е бил човек, с който доста ми е харесвало да изсвирвам. Искаше ми се нещата да не бяха свършили по този начин, както свършиха. Но que sera, sera (бел. ред., от испанското „ Lo que será, será “ - „ какво има да става - ще става “).

Беше жалко, че заведох кучето си на подготовка, а още по-тъпо беше да блъскам (Джеймс). Наистина го почитам и почитам свиренето му (според някои критици Хетфийлд е най-хубавият темп китарист на планетата въобще, бел. ред Клуб Z). И се надявам да знае, че има доста хора като мен, които го харесват като човек и не им пука - майната му, че е от Metallica. "

Мъстейн разкрива детайлности за тогавашните им отношения  (по това време всички бъдещи диктатори в метъла са по на 20-ина години), които са напряко трагикомични.

Още през 2009 г пред норвежкото издание Lydverket Дейв признава, че е бил ужасно засегнат да го изритат от Metallica - както се твърди - тъй като пиел прекалено много.

" Казвам им:  " Какво?! Няма втори късмет, няма предизвестие?! Хайде в този момент - всички пием... ". А те: " Не! Това е. Приключваш "... И аз крещя: Хубаво ".

Според Мъстейн обаче точно разправия с Хетфийлд е довела да това да го уволнят.

" Продавах трева. Като ходех по концерти, хората знаеха къде е тревата в жилището ми, ходеха и се самообслужваха. Това напряко ме разбиваше... Всичко ми крадяха!

И тогава взех решение да си взема куче. Взех си две да стоят в жилището и да пазят.

И един път взех едното куче на подготовка, а то се изправи с лапи на колата на Рон (Рон Макговни - първия басист на бандата преди Клиф Бъртън, б.р.). И Джеймс го ритна. А аз споделям: " Какво направи?! В смисъл - това е куче, те по този начин си вършат... Ти не си човек, който рита животни. "

И тогава влязоме в къщата и още повече се изпокарахме. Приключихме, като го фраснах по лицето и мисля, че това е в основата, дето си изгубих работата ", цитира го изданието Blabbermouth.

Самият Хетфийлд разяснява пред тексаското радио The Eagle Rocks преди години, че е " доста необичайно ", че Мъстейн към момента разяснява заминаването си от Metallica.

" Това е долкова по Дейвовски - това си е той, казва Хетфийлд. -

И е без значение в каква група е бил или каквото и да е друго... Искам да кажа, че с цел да не е Дейв в тази група, си има някаква причина и това е повода. Супер просто е. Той беше в групата 11 месеца и това нещо продължаваше, и продължаваше, и продължаваше... Не познавам друга тайфа на тази планета, която да е имала член в групата за толкоз малко време и това към момента да е тематика. Това е полуда...

Знаете ли какво?! Той е влюбен и това е добре, тъй като и ние още веднъж си го обичаме. "

Заместникът на Мъстейн на поста - Кърк Хамет, също разяснява особената обстановка за подкаста Word Of Wheeler през 2016 година, като сподели, че разбира продължаващия гняв на Дейв към някогашните му сътрудници от групата поради метода, по който е бил изпъден.

„ Винаги съм виждал Дейв като човек, който е в действителност, в действителност печален, в действителност сърдит, в действителност отчаян от обстановката си с Metallica и той в никакъв случай не можа да се раздели с това “, сподели той. „ И, знаете ли, постоянно съм показвал доста емпатия към него, разбирайки, че той просто е бил сърдит. Това е еквивалент на това - дамата на живота ви да ви напусне. Сериозно! "

Какво ни остава в тази смешно-тъжна история? Освен да си напомним страхотното осъществяване на обединените Metallica - Megadeth (и не само) от София през 2010 година

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР