Дейци на изкуството, школи по изкуства, родителски организации и др.

...
Дейци на изкуството, школи по изкуства, родителски организации и др.
Коментари Харесай

Дейци на изкуството на протести в три града срещу COVID мерките

Дейци на изкуството, школи по изкуства, наставнически организации и други излязоха на митинги в три града в страната - в София, Добрич и Хасково . В столицата митингът стартира в 16.30 пред Министерството на здравеопазването, като по-късно се реалокира пред постройката на президентството.

Исканията на протестиращите - да не бъдат въвежданите поради Коронавирус пандемията, или най-малко не в сегашния им тип, тъй като хиляди щели да останат без работа.

Готови сме да продължим стачните си дейности, до момента в който настояванията ни не бъдат изпълнени, безапелационна бе председателката на Съюза на организациите за любителско изкуство Милена Налбантова.
 Министерство на здравеопазването: Протести няма да спрат разпространяването на COVID-19
Министерство на здравеопазването: Протести няма да спрат разпространяването на COVID-19

Според ведомството новите ограничения са по-меки от тези в редица други страни

По думите й рестриктивните мерки, въведени от здравното ведомство, са меко казано недомислени. Така да вземем за пример било парадокс ограничението на любителските групи по изкуства до 10 индивида при изискване, че множеството тренировки и събития се организират в огромни и проветряеми зали.

Протестиращите се афишират и срещу това имунизацията да бъде наложителна . " Ваксинацията е въпрос на персонален избор ", съобщи още Налбантова. Недоволство бе изразено и по отношение на желанията за въвеждане на ежеседмични проби за децата в учебно заведение и непрекъснатото носене на маски по време на образователния развой.

В сряда, 8 септември, ще се организира огромен митинг на ресторантьори, хотелиери, представители на транспортния бранш, фитнес зали и др . Недоволните от ограниченията се заканват да преустановят активността си от 28 септември, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени. Ако това стане факт, ще бъдат наранени редица браншове от публичния живот, като по този начин да вземем за пример
 Заведенията упрекнаха Радев за новите Коронавирус ограничения
Заведенията упрекнаха Радев за новите Коронавирус ограничения

Отговорността за дейностите на служебния кабинет била само на президента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР