Действията са извършени под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата

...
Действията са извършени под
координацията на Междуведомствения
координационен център за
противодействие на контрабандата
Коментари Харесай

Пет бензиностанции са запечатани след осъществени съвместни проверки на служители на МВР, Агенция „Митници“, НАП и БИМ

Действията са осъществени под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на придвижването на рискови артикули и товари

Сериозни нарушавания на законодателството са открити във всички бензиностанции - обект на взаимни инспекции на Агенция „ Митници “, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Българския институт по метрология (БИМ) през изминалата седмица. И петте обекта, които се намират на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас, са запечатани, а за част от нарушаванията са образувани досъдебни производства.

След осъществени разбор и инспекция от служители на Агенция „ Митници “ са установени нарушавания и са предприети съвместни дейности под координацията на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари. В хода им е установено, че в една от бензиностанциите са монтирани допълнителни устройства към фискалния апарат на обекта. По този метод е било възможно подаването на некоректна информация за осъществените доставки, наличните и проточените количества горива към Национална агенция за приходите. В друга бензиностанция пък са открити разкритикуван вид колонки.

Служителите на Национална агенция за приходите, виновни за принудително събиране на данъчни дългове, са иззели налични парични средства в два от обектите, заради непогасени данъчни задължения. От три от бензиностанциите инспекторите от Агенция „ Митници “ са иззели гориво, заради нарушавания на акцизното законодателство. Задържани са общо над 14 000 литра гориво.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР