Действията по разследване на тежкото произшествие на пътя Своге –

...
Действията по разследване на тежкото произшествие на пътя Своге –
Коментари Харесай

Прокуратурата взима проби от пътя край Своге утре сутрин

Действията по следствие на тежкото произшествие на пътя Своге – София не престават с разпити на очевидци, оповестиха от прокуратурата.

В Националната следствена работа са разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия, направила окончателното приемане на пътя след ремонта му. Те са представители на разнообразни институции – Агенция „ Пътна инфраструктура “, Областно пътно ръководство, Министерство на вътрешните работи, РИОСВ-София и РИОСВ-Враца, Районните служби „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Мездра и Своге, Столична община, общините Мездра и Своге, както и представители на компаниите, осъществявали проектирането, инженерния контрол и осъществяването на пътя – ДЗЗД „ ТРЕЙС-СВОГЕ “, „ Виа-План “ ЕООД, „ Пътконсулт 2000 “, „ Мотт Макдоналд лимитид “. Като очевидци са разпитани също министъра на районното развиване и благоустройството Николай Ненков и ръководителя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов.

Органите на досъдебното произвеждане са получили искане от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за започване на ремонт на пътния сектор, в който настъпи произшествието. Такова позволение няма да бъде обещано преди от пътната настилка на това място да бъдат конфискувани по реда на Наказателно-процесуален кодекс проби, които да бъдат употребени при експертизи за определяне на положението, състава и метода на осъществяване на асфалтовия път. Утре, 31.08.2018 година, такива проби ще бъдат конфискувани от следователи от Националната следствена работа, посредством съответни механически средства, в границите на оглед, който ще стартира в 10,00 ч. Провеждането на огледа и вземането на проби /образци/ от настилката на пътя ще аргументи краткотрайно усложнение при придвижването. На АПИ и Министерство на вътрешните работи е предоставено основаването на нужната организация за това и оповестението й. Започването на ремонт на пътния сектор ще бъде позволено без каквото и да е закъснение, само че единствено след вземането на проби от настилката на съответния пътен сектор.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР