Действията ни са за запазване на въглищните централи. През последните

...
Действията ни са за запазване на въглищните централи. През последните
Коментари Харесай

Енергийният министър: Искаме да запазим въглищните централи

" Действията ни са за опазване на въглищните централи. През последните 4 месеца водещ фактор беше енергийната сигурност ", това съобщи от парламентарната естрада министърът на енергетиката Румен Радев.
Прочетете още
Той акцентира и изреди всичко направено в бранша в цялата страна по време на дебатите по първия избор на съмнение към кабинета с министър председател Николай Денков.

" Не сме неглижирали решението на Народното събрание за опазване на терените на " Мини Марица изток ", посочи енергийният министър и добави, че признатата пътна карта дава насочна точка с цифри и модели, с цел да не се разрешат опасности във връзка с енергийната ни система.

Радев съобщи, че в обновените териториални проекти, които актуалният екип е подготвил, е бил прибавен индивидуализиран метод с отчитане на спецификите на всеки от засегнатите райони.

Той разяснява, че в обновените проекти са нараснали и средствата за преработка на въглищните райони и подготовката на терени за нови индустриални действия от 116 млн. евро на 201 млн. евро.

" Свидетели сме на тоталното заличаване на българската енергетика от месеци, само че този развой не стартира с настоящото ръководство на страната. Единственият мотив, с който се подхожда към всяко безумно решение в бранш " Енергетика ", е би трябвало да вземем парите по Плана за възобновяване и резистентност ", съобщи от парламентарната естрада Павела Митова от " ИТН ".

Тя се обърна към водача на ГЕРБ Бойко Борисов и го прикани да се вслушва в депутата от ГЕРБ Делян Добрев, тъй като точно той разкрива схеми на Политическа партия, с които от териториалните проекти се разпределят милиони към компании близки до " Продължаваме промяната ".

" Прекратете и вие тази мъка към този момент. Търпението е хубаво качество, само че това към този момент минава границата на допустимото. Единственият грамаден извод, който имам след колосалните ви схеми за милиарди с директното присъединяване на настоящия министър на енергетиката Румен Радев, е оставка, незабавно ", сподели още Павела Митова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР